Beşamel Soslu Mantar Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo mantar
1 adet biber
1 adet orta boy soğan
1 adet sarımsak
Tuz karabiber
Beşamel için
2 yemek kaşık un
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ
1 su bardağından biraz fazla süt
Tuz
Beyaz peynir
Üzeri için
Kaşar peynir
Beşamel Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan sarımsak ve biber tencerede kavurun.
Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tuz biraz karabiber yarım su bardağı su kısık ateşte pişirin.
Beşamel sosu hazırlayalım. Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü katın kıvam alınca bir dilim beyaz peynir ince ince doğradım rendede yapabilirsiniz.
Mantarlarımızı güvece paylaştıralım.
Üzerine beşamel dökelim.
180 derece önceden ısınmış fırında 10dk pişirelim.
Üzerine kaşar dökelim.
Eriyince fırından alalım.
Beşamel Soslu Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo mantar
1 adet biber
1 adet orta boy soğan
1 adet sarımsak
Tuz karabiber
Beşamel için
2 yemek kaşık un
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada tereyağ
1 su bardağından biraz fazla süt
Tuz
Beyaz peynir
Üzeri için
Kaşar peynir
Beşamel Soslu Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğan sarımsak ve biber tencerede kavurun.
Üzerine yıkayıp doğradığınız mantarları ekleyin suyunu çekinceye kadar pişirin.
Tuz biraz karabiber yarım su bardağı su kısık ateşte pişirin.
Beşamel sosu hazırlayalım. Unu yağda kokusu çıkana kadar kavurun.
Sütü katın kıvam alınca bir dilim beyaz peynir ince ince doğradım rendede yapabilirsiniz.
Mantarlarımızı güvece paylaştıralım.
Üzerine beşamel dökelim.
180 derece önceden ısınmış fırında 10dk pişirelim.
Üzerine kaşar dökelim.
Eriyince fırından alalım.
Beşamel Soslu Mantar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı