Beşamel Soslu Mantar Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Mantar Sote Tanımı İçin Gereçler
Yarım kg mantar
2 adet domates
3-4 adet biber
1 büyük uzunluk soğan
Beşamel sos için;
1 kaşık tereyağı
2 yemek kaşığı zeytin yağı
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 çay bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Beşamel Soslu Mantar Sote Tanımı Yapılışı

Soğanları jülyan olacak biçimde doğradım hafif kızarttım sonra doğradığım biberleri ekledim .
Onlar da biraz kızarınca üzerine yıkadığım mantarları ince doğrayarak ekledim.
Yüksek ateşte mantarlar suyunu çekene kadar pişirdim. (yüksek ateşte olunca mantar suyunu dışarı salmaz daha lezzetli olur)
En son domatesleri ve tuzu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirdim.
Mantar pişene kadar diğer bir tencere de beşamel sosu hazırladım.
Bir tencereye yağları kızdırıp üzerine unu ekleyip kavurdum.
Daha sonra üzerine sütü ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirdim.
En son üzerine kaşar peynirini de ekleyip ocaktan aldım.
Bir fırın kabına evvel mantar soteyi düzgünce yayıp üzerine beşamel sosu gezdirdim ve 200 derece fırında üzeri kızarsan kadar 20 dakika pişirdim.
 
Geri
Üst