Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tanımı İçin Gereçler
2 tane tavuk göğsü
1 şişe garnitür (Şişede daha sağlıklı)
1 yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
Krep için:
2.50 su bardağı süt
2 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un
Beşamel sos için:
Yarım tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Karabiber
2 su bardağı süt

Beşamel Soslu Krepli Tavuk Sarma Tanımı Yapılışı

Tavuk göğüslerimizi küp şeker büyüklüğünde kesiyoruz bir tencereye alıp 1 su bardağı su ekleyip pişiriyoruz.
Pişirdikten sonra süzgeçten geçirip suyunu döküyoruz tencereye alıyoruz.
Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ile kızartıyoruz.
Salçamızı ,baharatlarımızı ekleyip pişirip iyicene karıştırıp üzerine bir şişe karışık garnitür ekliyoruz biraz daha karıştırıp altını kapatıyoruz.
Bir köşeye alıp soğumasını bekliyoruz.
Ondan sonra bir tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyip krep lerimizi yapıyoruz bir tabak alıp düz olacak üzerine bir krep bırakıyoruz.
Hazırladığımız iç harcımızı 2 yemek kaşığı kadar ekliyoruz.
Sonra dört bir yandan sarıyoruz ve fırın tepsimize alıyoruz krep ve iç harcımız bitene kadar birebir süreci devam ediyoruz. Ben yapınca 12 tane çıktı.
Beşamel sos için tereyağını eritip yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı un hoş bir formda kavurup karabiber süt ekleyip güzelce karıştırıp hoş bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
Hazırladığımız kreplerin üzerine döküp üzerine rendelediğimiz kaşarları döküyoruz.
Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşarlarımızın üzeri kızarana kadar kızartıyoruz fırından çıkartıp servis ediyoruz herkese afiyet olsun
 
Geri
Üst