AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 su bardağı bezelye (dondurulmuş kullandım)
1 su bardağı süt (haşlama suyuna konacak)
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt (kıvama göre arttırabilirsiniz)
Tuz, karabiber
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşa

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bu lezzetli mi lezzetli tarifi kaydetmeyi unutmayın.
Karnabaharları yıkayalım.
Küçük parçalara ayırıp tenceremize alalım.
İçerisine bezelye, süt ekleyelim ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip biraz kaynatalım.
Bezelyelerin pişip pişmediğini kontrol edelim. ( dikkat edil çok haslanmamali, ezilmesinler)
Haşlanan sebzeleri süzgeç yardımıyla süzelim.
Diğer tarafta beşamel sosumuzu yapmaya başlayalım.
Öncelikle yapışmaz tavamızı ısıtıp tereyağını koyalım unu ekleyip kavuralım bu aşamada biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
Kavrulan unun üzerine sütü ekleyelim.
Karıştırmaya devam edelim topaklanma olmasın kıvamı koyulaşana kadar karıştıralım.
Sosumuz katı olmamalı. Tarifi yaparken kullandığınız malzemeler miktarlarda değişiklik gösterebilir. (mesela un markadan markaya değişebilir. )
O yüzden kıvam koyu olursa çekinmeden az miktar daha süt ekleyebilirsiniz.
Sosumuz kaynadıktan sonra ocağı kapatalım ve karabiber, tuz ilavesi yapıp son birkaç karıştıralım.
Suları süzülen sebzeleri borcama veya herhangi bir fırın kabına alalım sosumuzu üzerine gezdirelim.
Son olarak kaşarları mızı üzerine koyalım ve fırınımızı 200° ye ayarlayalım. Isınınca yemeğimizi üzeri kızarana kadar pişirelim afiyetler olsun ❤.
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst