AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı İçin Materyaller
Yarım kg dana yağsız et
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
3 adet domates
1 adet patates
1 kase bezelye
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
Bir çay kaşığı toz muskat
1 çay kaşığı zerdeçal
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz, 3 kaşık zeytinyağı
Beşamel sos için
Yarım litre süt
2 dolu yemek kaşığı tereyağ
2,5 yemek kaşığı un
Bir fiske muskat, bir fiske karabiber az ölçüde tuz.
Üzeri için
200 gram kaşar peynir

Beşamel Soslu Fırında Sebzeli Et Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle etler suda yıkanıp kızgın tencereye konur. Ben granit tencerede yaptım yapışma olmadı hiç.
Etler suyunu çekince bir kaşık yağ ekleyip karıştırarak hafif kızartılır.
Başka bir kaba alınır tencere temizlendikten sonra zeytin yağına soğan küp küp doğranır.
Akabinde doğradığımız biberler eklenir.
Öteki tarafta domatesler rendelenir, patates soyulur zar büyüklüğünde doğranır.
Kızarmaya başlayan soğan ve biberlerin içine salçayı ekleyelim, bir iki kavurup domates rendesini ekleyelim. Bu esnada içine baharatları ekleyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra sırası ile bezelye, patates ve eti ekleyelim üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip bezelyeler yumuşayana kadar pişirelim bu ortada suyu da çekmeli.
Tencereye 2 dolu yemek kaşığı tereyağ konur 2. 5 yemek kaşığı un eklenip, un kokusu çıkana kadar karıştırılır.
Sonra altını kapayıp yavaş yavaş sütü ekleyelim.
Topaklanaması için daima karıştırıp ocağa alalım.
İçine az ölçü tuz, bir fiske karabiber ve muskat ekledikten sonra kaynayıp kıvama gelinceye kadar seri formda karıştıralım.
Tenceredeki sebzeli eti borcama yerleştirelim üzerine beşamel sosu dökelim.
En üzerine rendelediğimiz kaşarı serpelim.
180 derecede 15 dakika sonra üst kısmındaki kaşarın nar üzere kızarması için ızgara kısmına (üst kısım) çevirelim.
Kaşar kızarınca yemek tamamdır. Ilıdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst