AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Fırında Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı İçin Materyaller
1 paket fırında makarna
Haşlamak için
Su
Tuz
Kıymalı harç için
300 gram kıyma
1 çay bardağı yarım sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane (İsteğe bağlı)
Beşamel sosu için
1 litre süt (5 bardağı)
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı yarım karabiber
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
Kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırında Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tencerede su kaynayınca tuz ekliyoruz. Fırın makarnasını haşlıyoruz. Yapışmaması için aralıklı karıştırıyoruz.
Öbür bir tencerede sıvı yağ koyup küpküp doğranmış soğanları biraz kavurup üzerine kıymayı ekliyoruz.
5 dakika kavurup maydanoz, tuz, karabiber ve nane ekliyoruz.
Karıştırıp altını kapatıyoruz.
Başka kapta süt ve unu koyup karıştırıp kaynatıyoruz.
Kaynayınca tereyağı, tuz ve karabiber ekliyoruz.
Tereyağı eriyince altını kapatıyoruz.
Makarnayı üstüne ekleyip karıştırıyoruz. Borcama boşaltıyoruz.
Üzerine kıymalı sosu ekleyip rendelenmiş kaşarları yatırıyoruz.
Fırında 190 derece 35 dakika pişiriyoruz.
1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst