AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
1 adet karnabahar
Su ( Haşlamak için)
Beşamel sos için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
Kaşar peynir (Rendelenmiş)

Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak karnabaharı parçalara ayırıp suda yıkıyoruz.
Bir taraftan da yeterince suyu tencereye ekleyin ve ocağın üzerine koyun kaynamasını bekleyin.
Bir miktar tuz ve 2 yemek kaşığı. Süt ekleyin. (süt kokusunu gidermek için).
Kaynamakta olan suya karnabaharı ekleyin ve 10-15 dk. Kadar haşlayın.
Haşlanan karnabaharı soğumaya bırakın.
Beşamel sos için tencereye tereyağını koyup eritin.
Üzerine unu koyup bir iki kez karıştırın ve un kokusu çıkana kadar kavurun. (2-3 dk. Yeterli).
Daha sonra sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin ve topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Tuz ve karabiberi de katarak karıştırarak pişirin.
Soğuyan karnabaharı fırın kabına alın.
Üzerine pişmiş olan beşamel sosu dökün ve her yerine gelmesini sağlayın.
185 derece fırında 25 dk. Pişirin.
Daha sonra fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri her yerine gelecek şekilde koyun.
Tekrar fırına koyarak 15 dk. Kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
Kaşar peyniri kızarınca fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.Afiyet olsun.Karnabahar yemeyen kişi bile bu tarifle müptelası olacak. Karnabahar yemeyen ve sevmeyen çocuk kalmayacak. .
Beşamel Soslu Fırında Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst