AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Soslu Fırın Makarna

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

Haşlamak için:
Yarım paket makarna
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kaynamış su
Beşamel sos için:
4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzeri için:
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı lor peyniri

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Makarnayı haşlayarak pişirelim.
Beşamel sos için yağ ile unu kavuralım, un renk değiştirince üzerine sütü ekleyin ve karıştırın.
Sos koyu bir kıvam alınca içine kaşar peynirini ek edin ve baharatları ekleyip ocağı kapatın.
Makarnanın içine beşamel sosu ve lor peynirini ek edip karıştıralım.
Borcamı margarin ile yağlayın.
İçerisine karışımı ek edip her yere eşit gelecek biçimde dağıtalım üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri eşit ölçüde dağıtalım .
220 derecelik fırında yarım saat pişirelim .
Fırından fırına pişirme müddet farkı var denetimli pişirme sağlayalım. Afiyet olsun
Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst