AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk sote için;
1 kg. tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet çarliston biber
1 çay bardağı bezelye
1.5 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kekik
Patates püresi için;
6-7 adet haşlanmış patates
Yarım çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağ
Kaşar
Tuz
Karabiber
Beşamel sos;
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 tepeleme çorba kaşığı un
1.5 su bardağı süt
Tuz
Karabiber

Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle patateslerimizi haşlamaya bırakıyoruz. Patateslerimiz başlanırken tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tenceremize alıyoruz.
Tavuklarımız kendi suyuyla sotelenirken bir yandan soğan ve sarımsaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Suyunu çekmeye başlayan tavuğumuza ilave edip karıştırıyoruz. 3-4 dakika sotelenmeye bırakıyoruz.
Bu esnada biberlerimizi ince ince doğrayıp hazır ediyoruz. Soğanlarımız ölmeye başladıktan sonra biberlerimizi de ilave ediyoruz.
Bir 3-4 dakika daha kavurduktan sonra bezelyesini ve salçasını ekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu ekleyip salçasını iyice dağıttıktan sonra suyunu ekleyip 10 dakika kadar pişime bırakıyoruz.
Tavuğumuz pişerken haşlanan patateslerimizi tereyağ, kaşar, süt, tuz ve karabiber eşliğinde ezip, püre haline geldikten sonra borcamımızın altına yayıyoruz. Pişen tavuğumuzu da patates püresinin üzerine seriyoruz (Tavuğumuz sıcakken)
bütün bunlar hazırlandıktan sonra beşamel sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 2 çorba kaşığı sıvı yağımızı ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencereye alıyoruz. Ağır ağır erittikten sonra unu ekleyip kavuruyoruz. Bu aşamada yağı ve unu yakmamak çok önemli.
Unun kokusu çıktıktan sonra sütümüzü ekleyip hızlıca çırpıyoruz. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip 2-3 dakika kadar daha ocakta tutuyoruz. Ardından tavuğumuzun üzerine yayıyoruz.
Üstüne kaşar serpiştirdikten sonra fırınlıyoruz. Yemeğin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkarıyoruz. Herkese afiyet olsun.
Beşamel Sos Ve Patates Püresi Eşliğinde Fırınlanmış Tavuk Sote Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst