AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Berliner (Alman Çöreği)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1.5 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1 yemek kaşığı kuru instant maya
1 paket vanilya
3 su bardağı un (eksik veya fazla olabilir kontrollü ekleyelim)
İç Dolgusu İçin;
2.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
Kızartmak İçin ;
Sıvı yağ
Bulamak İçin;
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın karışımı

Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamurumuzu uygun bir kapta yoğuruyoruz öncelikle süt, instant maya, şeker, sütü bir küçük kasede erimesini sağlıyoruz.
Büyük bir kasede yumurta ve erittiğimiz karışımı ekleyip vanilya,un ekleyip yoğuruyoruz.
Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz üzerini kapatıp yarım saat aktifleşmesini bekliyoruz.
Kremayı yapıyoruz tüm malzemeleri ekleyip süt, nişasta, un, şeker, vanilya, yumurta sarısı tenceremize ekleyip göz göz oluncaya kadar karıştırıyoruz ve bir yemek kaşığı tereyağı ekleyip altını kapatıyoruz.
Hamurumuz aktifleştikten sonra tezgahın üzerini hafif unlayıp 1 cm kalınlığında açıp bardak ile şekil verdikten sonra bol yağda kızartıyoruz. Ben biraz fazla kızarttım sizler daha az kızartabilirsiniz
Kızaran hamurları toz şeker, tarçın karışımına buluyoruz ve soğuyan kremamızı kaşık ucuyla veya keserek içerisini dolduruyoruz servis tabağımıza alıp afiyetle tüketiyoruz afiyetler olsun instacanlarr ❄. Daha çok pratik tarif için beğenip kaybetmeyi ve o güzel yorumlarınız eksik etmeyin ❄.
Berliner (Alman Çöreği) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst