AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Berlin – Take My Breath Away

haberci

Yeni Üye
Take My Breath Away şarkısı, Top Gun filminin unutulmaz muziğidir
Filmin konusu ise kısaca;
Donanma pilotu Pete Mitchell ileri derece eğitim icin gonderildiği Miramar Donanma Hava Ussu’nde herkesin ulaşmaya calıştığı Top Gun onur odulu icin en kıdemli pilotlardan biri olan Tom Kasansky ile başa baş bir mucadele icine girer Mitchell’ın babası, kendisinin sebep olduğu bir kazada cok sayıda başka askerle birlikte hayatını kaybeder Bu durum diğer pilotların Mitchell’a karşı tavırlarındaki soğukluğun da nedenidir
Mitchell bir sure sonra uste tanıştığı bir sivil danışman olan Charlotte Blackwood ile tutkulu bir ilişki yaşamaya başlar Bir arkadaşının olumuyle sarsınan Mitchell, Top Gun odulunu almayı başaramayınca psikolojik sorunlar yaşamaya başlar Beklediği başarıyı yakalamak icin son şansı ani bir uluslararası krizde yerine getirmekle gorevlendirdiği kritik bir gorevdir 1986′nın en cok hasılat yapan filmi olan Top Gun, 80′lerin bol aksiyonlu, erkekegemen askeri dramaları icinde ozellikle havadan cekilen yuksek butceli ucuş sekanslarının yarattığı heyecan ile on plana cıkmıştı Yonetmen Tony Scott’ın eski bir yonetmeni olması filmin bol hareketli estetiğinin başarısını acıklıyor
Ayrıca bu film izleyen erkeklerde mutiş bir savaş pilotu olma hevesini de uyandırmıştır
Şarkı Sozleri:
Watching every motion
Her hareketi izliyorum
In my foolish lover’s game
Aptalca aşık oyunumda
On this endless ocean
Bu sonsuz okyanusta
Finally lovers know no shame
Sonunda aşıklar utanc nedir bilmez
Turning and returning
Donerek ve geri donerek
To some secret place inside
İcerdeki gizli bir yere
Watching in slow motion
Ağır cekimde izliyorum
As you turn around and say
Sen donup şunu soylerken
Nakarat x2
Take my breath away
Nefesimi kes
Watching I keep waiting
İzliyorum, beklemeye devam ediyorum
Still anticipating love
Hala aşkı umuyorum
Never hesitating
Asla tereddut etmiyorum
To become the fated ones
Kaderin bağladıkları olmak icin
Turning and returning
Donerek ve geri donerek
To some secret place to find
Bulunacak gizli bir yere
Watching in slow motion
Ağır cekimde izliyorum
As you turn to me and say
Sen bana donup şunu soylerken
My love
Aşkım
Nakarat
Through the hourglass I saw you
Kum saatinin icinden seni gordum
In time you slipped away
Zamanla kayıp gittin
When the mirror crashed I called you
Ayna parcalandığında seni cağırdım
And turned to hear you say
Ve senin şunu soylemeni duymak icin dondum
If only for today
Keşke bu gun icin
I am unafraid
Korkmuyor olsaydım
Nakarat
Watching every motion
Her hareketi izliyorum
In this foolish lover’s game
Bu aptal aşığın oyununda
Haunted by the notion
Fikir peşimi bırakmıyor
Somewhere there’s a love in flames
Bir yerde alevler icinde bir aşk var
Turning and returning
Donen ve geri donen
To some secret place inside
İcerdeki gizli bir yere
Watching in slow motion
Ağır cekimde izliyorum
As you turn my way and say
Sen bana doğru donup şunu soylerken
Nakarat

Top Gun filmi, 1986 yapımı ve donanma pilotu Pete "Maverick" Mitchell'in hikayesini anlatan bir aksiyon-dram filmidir. Pete, Miramar Donanma Hava Üssü'nde Top Gun onur ödülü için diğer kıdemli pilotlarla mücadele etmektedir. Bir kazada babasını kaybetmiş olan Pete, diğer pilotların desteğini alamamaktadır. Ayrıca, sivil danışman Charlotte ile tutkulu bir ilişki yaşamaktadır. Film, yüksek bütçeli uçuş sahneleri ve aksiyon dolu yapısıyla dikkat çekmektedir.

"Take My Breath Away" şarkısı, film için özel olarak bestelenmiş ve filmin romantik atmosferine uyan bir tema şarkısıdır. Şarkının sözleri, izleyiciye duygusal bir deneyim yaşatmak ve filmdeki romantizmi vurgulamak için özenle seçilmiştir. Şarkının dokunaklı melodisi ve sözleri, filmdeki aşk hikayesine ve karakterlerin duygularına derinlik katmaktadır.

Top Gun, 80'lerin unutulmaz filmlerinden biri olarak hafızalara kazınmıştır. Yüksek tempolu uçuş sahneleri, duygusal açıdan yoğun anlatımı ve unutulmaz müziğiyle film, izleyicileri etkilemeyi başarmıştır. Ayrıca, film erkek izleyicilerde savaş pilotu olma hevesi uyandırmış ve popüler kültürde önemli bir yere sahip olmuştur.

Geri