AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bereketli Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Bereketli Açma Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı ılık süt
1.5 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine sürülecek)
7.5-8 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim ilave yahut eksiltme olabilir)
Ortalarına Sürmek İçin
Margarin ya da tereyağı

Bereketli Açma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, şeker, ılık sütümüzü ve birazda un koyup karıştıralım. On dakika etkinleşmesi için bekleyelim. Sonra öteki materyalleri ek edip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamurumuzu yarım saat mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamuru tezgaha alıp yeterlice yoğurup havasını alalım. Elimizle güzelce açalım. Tereyağımızı her tarafına sürelim.
Bir tarafını ortaya kadar katlayalım. Onun üzerine de tereyağı sürelim. Başka yarım kalan tarafı da yağladığımız hamurun üzerine kapatalım.
Yarısına kadar tekrar tereyağı sürüp başka yarısını da onun üzerine kapatalım. Tekrar elimizle açalım. İnce şeritler halinde keselim. Şeritlerimizi uzatıp ikiye katlayalım.
Açma biçimi verelim. 20 dakika tepsi mayası yapalım. Yumurta sarılarımızın üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvı yağ koyup karıştıralım.
Açmalarımızın üzerlerine sürelim. 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst