AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Berat Kandilinde nasıl dua edilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Berat Kandili Şaban ayının on beşinci gecesidir Kadir Gecesinden onceki son dini gecedir Aslı Beraet'tir Beraat sozlukte; bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak demektir

Berat Kandili, bizlere her turlu kotuluk, cirkinlik, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gercek ozgurluk olan beratımıza nasıl kavuşacağımızı oğretir

Peygamber Efendimiz bu gecede şu şekilde dua ederdi;

Allah’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yine sana iltica ediyorum Senin şanın yucedir Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum Sana layık bir surette hamd etmekten acizim

Bu gecede sizlerde şu şekilde dua edebilirsiniz:

Bismillahirrahmanirrahim EUzu biafvike min ikabike ve eUzu biridake min sahatike ve eUzu bike minke celle vechuke lauhsi senaen aleyke ente kema esneyte ala nefsike

Anlamı :

Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yucedir, seni ovmek icin kelime bulamıyorum, Sen kendini ovduğun gibisin

Geri