AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Berat Kandilinde nasıl dua edilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Berat Kandili Şaban ayının on beşinci gecesidir Kadir Gecesinden önceki son dini gecedir Aslı Berâet'tir Temize Çıkma sözlükte; bir zorluktan kurtarmak ve beri olmak demektir

Patent Kandili, bizlere her türlü kötülük, çirkinlik, adaletsizlik ve adaletsizlikten beri olmayı, arzularımızın, tutkularımızın, heva ve heveslerimizin, bencilliklerimizin egemenliğinden, nefsimizin esaretinden kurtularak gerçek bağımsızlık olan beratımıza nasıl kavuşacağımızı öğretir

Peygamber Efendimiz bu gecede şu şekilde dua ederdi;

Allah ’ım! Azabından affına, gazabından rızana sığınıyorum, senden yeniden sana ilticâ ediyorum Senin şanın yücedir Sana yaptığım senayı, senin kendine yaptığın senaya eşit bulmuyorum Sana bedel bir surette hamd etmekten acizim

Bu gecede sizlerde şu şekilde dua edebilirsiniz:

Bismillâhirrahmanirrahim Eûzu biafvike min ikâbike ve eûzu biridâke min sahatike ve eûzu bike minke celle vechuke lâuhsî senâen aleyke ente kemâ esneyte alâ nefsike

Anlamı :

Ya Rabbi, cezandan affına sığınırım, gazabından rızana sığınırım, senden sana sığınırım, Zatın yücedir, seni methetmek için kelime bulamıyorum, Sen kendini övdüğün gibisin*

Geri