SoruCevap
Yeni Üye
Berat Kandilinde 100 rekatlık namaz kılmanın sevabı buyuktur Bu gecede 100 rekat namaz kılan kişi o sene olurse şehitlik mertebesine nail olur deniyor
Oncelikle namazın nasıl kılındığını tarif etmeye başlamadan Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir onu acıklayalım
Berat Kandili Namazına nasıl niyet edilir?
Ya rabbi , niyet ettim rızayı şerifin icin namaza Beni afvı ilahine , feyzi ilahine mazhar eyle Kasveti kalbden , dunya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, sueda defterine kaydeyle
Berat Kandili Namazı nasıl kılınır?
2 rekatta bir selam vererek kılınır
Her rekatta Fatiha Suresi’nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur
İlk rekatlarda Fatiha’dan once Subhaneke okunur
Fatiha’da Besmele cekilir, İhlas surelerinde ve Subhanake’de Besmele cekilmez
Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir
Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi gunun ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir
Oncelikle namazın nasıl kılındığını tarif etmeye başlamadan Berat Kandili namazına nasıl niyet edilir onu acıklayalım
Berat Kandili Namazına nasıl niyet edilir?
Ya rabbi , niyet ettim rızayı şerifin icin namaza Beni afvı ilahine , feyzi ilahine mazhar eyle Kasveti kalbden , dunya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, sueda defterine kaydeyle
Berat Kandili Namazı nasıl kılınır?
2 rekatta bir selam vererek kılınır
Her rekatta Fatiha Suresi’nden sonra 10 tane İhlas Suresi okunur
İlk rekatlarda Fatiha’dan once Subhaneke okunur
Fatiha’da Besmele cekilir, İhlas surelerinde ve Subhanake’de Besmele cekilmez
Namazın tamamını peşpeşe kılmak gerekmez Ara verilebilir, abdest tazelenip tekrar devam edilebilir
Bu namaz gece tamamlanamazsa, kerahet vakitlerine dikkat etmek koşuluyla ertesi gunun ikindi namazı vaktine kadar yetiştirebilir