BEP degerlendirmesi nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

BEP değerlendirmesi nasıl yapılır?​

BEP Süreci 7 Temel Aşamadan Oluşur:
- Bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans düzeyinin belirlenmesi.
- Uygun eğitim ortamları ve bu ortamlarda sunulacak destek hizmetlerin belirlenmesi.
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi.

BEP toplantısı nasıl yapılır?​

BEP Toplantısını okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısı yapar, tüm planlama, üst yazılar vs vs okul idaresi sorumludur. Toplantılarda müşavirlik amacıyla psikolojik danışman sık sık bilgilendirme yapar. BEP dosyasını muhafaza etmek yine okul idaresinin veya sınıf rehber öğretmeninin sorumluluğundadır.
BEP geliştirme birimi yılda en az üç kez toplanmalıdır. Bu toplantıda bü- tün üyelerin bulunması zorunludur. ölçülebilir ifadeler kullanılmalıdır.
BEP nasıl hazırlanır aşamaları?
BEP süreci yedi temel aşamadan oluşur:
- Bireyselleştirilmiş eğitim programının hazırlayacak ekibin oluşturulması,
- Çocuğun eğitsel performans (işlevde bulunma) düzeyinin/performans düzeyinin belirlenmesi,
- Uzun ve kısa dönemli amaçların belirlenmesi,
- Uygun öğretim materyalleri ve öğretim yöntemlerinin belirlenmesi,
BEP Kurul Toplantısı ne zaman yapılır?
Öncelikle sene başında mutlaka yapılmalı ve öğrencilerin durumu değerlendirilmelidir. Özel eğitim (kaynaştırma) toplantılar, 1. dönem başı, 2. dönem başı ve yıl sonu olmak üzere en az 3 kez yapılır ve öğrencilerin akademik/sosyal/ders notları bazında değerlendirmesi yapılır.

BEP toplantısı kim yapar?​

Yönetmelikte BEP geliştirme biriminin okul müdürü veya görevlendireceği müdür yardımcısı başkanlığında toplanacağı, toplantıya rehberlik öğretmeni, öğrencinin sınıf öğretmeni, öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, öğrencinin velisi ve öğrencinin katılacağı ifade edilmektedir.

Kaynaştırma öğrencisi kaç gün devamsızlık?​

-TAM ZAMANLI KAYNAŞTIRMA/BÜTÜNLEŞTİRME YOLUYLA EĞİTİMLERİNE DEVAM EDEN ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER VE ÖZEL EĞİTİM MESLEK LİSELERİNE KAYITLI OLAN ÖĞRENCİLERİN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK SÜRESİ 20 GÜNÜ GEÇMEMEK KAYDIYLA TOPLAM DEVAMSIZLIK SÜRESİ 70 GÜN OLARAK UYGULANIR.
Kaynaştırma yolu ile eğitimlerine devam eden özel eğitim gerektiren öğrencilere, başarısızlıklarından dolayı sınıf tekrarı yaptırılmaz.
BEP komisyonu ne zaman toplanır?
ç) Kurul haftada bir toplanır.
BEP toplantıları ne zaman?

Geri