- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
BEP Birimi üyeleri kimlerden oluşur?
(2) BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; a) Rehberlik öğretmeni, b) b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) c) Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, d) ç) Öğrencinin velisi, e) d) Öğrenciden oluşur.BEP planı kim tarafından hazırlanır?
Kim Hazırlar ve Nasıl Hazırlanır? Bireyselleştirilmiş eğitim planının hazırlanma süreci, okullarda kurulan birim kurulları tarafından sağlanmaktadır. Öncelikle herhangi bir okul müdürünün ve onun seçtiği müdür yardımcısı dahilinde ilk olarak BEP geliştirme birim kurulu oluşturulur.BEP Birimi Başkani kimdir?
Birim Başkanı(Birim Başkanı Okul Müdürü yada görevlendireceği Müdür Yardımcısıdır). toplantısında BEP Birimince karar bağlanmalıdır. *Öğrencinin ihtiyaç duyduğu derslerden BEP Planı hazırlanır.
Bireyselleştirilmiş geçiş planı nedir?
Bireyselleştirilmiş geçiş planları (BGP); aile ve özel gereksinimli çocuklar için programlar arasında bağlantı kuran, çocuğu bir sonraki programa hazırlamak için rehberlik eden yol haritalarıdır. Geçiş özel gereksinimi çocuklar için önemli ve üzerinde çalışılması gereken konulardan biridir.
BEP ögeleri nelerdir?
BEP’in içerisinde; öğrencinin mevcut performans düzeyi, bu düzeyden hareketle öğrenciye kazandırılması amaçlanan davranışlar (kısa dönemli ve uzun dönemli hedefler), bu davranışların nerede, ne kadar zamanda, hangi araçlarla ve hangi yöntemlerle kazandırılacağı gibi bilgiler yer almaktadır.Ortaokulda BEPI kim hazırlar?
BEP geliştirme birimi okul müdürü veya görevlendireceği bir müdür yardımcısının başkanlığında; Rehberlik öğretmeni, Öğrencinin sınıf öğretmeni, Öğrencinin dersini okutan alan öğretmenleri, Öğrencinin velisi ve Öğrenciden oluşur.BEP planı nasıl hazırlanır 2020?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı Hazırlama
- BEP hazırlanacak öğrenci hakkında bütün bilgileri bilmemiz gerekir.
- İkinci aşamada çocuğun performans düzeyi diğer bir deyişle yapabildikleri belirlenir.
- Bu aşamada eğitim öğretim için uygun ortam planlamaları yapılır.
BEP geliştirme birimi nedir?
Özel eğitim gerektiren öğrencinin gelişimini gözlemek ve iletişim kurmak için öğretmenlere yardımcı olan bir araçtır. Okul personeli ve destek hizmetleri veren kişilerin birlikte geliştirdikleri, uygulandıkları ve gelişmeleri izledikleri bir plandır.
Erken müdahale çalışmalarına rehberlik edecek basamaklar (1) Müracaat, (2) Değerlendirme, (3) Tanılama, (4) Bilgilendirme/Yönlendirme, (5) Bireyselleştirilmiş Aile Hizmet Planı (BAHP) Toplantısı, (6) Hizmet Koordinatörlüğü, (7) BAHP 6 Aylık Gözden Geçirme, (8) Yıllık BAHP Güncelleme, (9) Geçiş Süreci olarak …