AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benzinlikler arasi mesafe sarti kalkti mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
140.163
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Benzinlikler arası mesafe şartı kalktı mı?​

Konuyla ilgili 11/09/1996 tarihli ve 22754 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ikinci bir Tebliğle 19/06/1996 tarihli Tebliğ yürürlükten kaldırılmış, ancak karayolları üzerinde aynı istikamette iki akaryakıt satış istasyonu arasındaki mesafenin en az 10 km ve şehir içi yollarda en az 2 km olması gerektiği düzenlemesi …

Atmosferik tank nedir?​

Atmosferik tank nedir?
Atmosferik tanklar API 650’ye göre tasarlanan ve inşa edilen bu tankların çalışma basıncı atmosfer basıncıyla (101,3kPa) aynıdır. Tasarımı için depolanan sıvının yoğunluk, buhar basıncı vb. özellikleri bilinmelidir.

Benzin istasyonu deposu kaç litre?​

İçerisinde Sınıf II ve Sınıf IIIA sıvıların depolandığı tankların her birinin kapasitesi en fazla 75 000 litre ve toplam kapasite en fazla 300 000 litre olmalıdır.

Petrol açmak için kaç metrekare?​

Petrol açmak için kaç metrekare?
– Bir akaryakıt istasyonu kurabilmek için minimum 1.600 metrekare alana sahip olmanız gerekiyor. Bu arsanın en yakın bölünmüş veya bölünmemiş yola 50 metre cephesinin olması ve en yakın kavşağa 150 metre uzak olması gerekiyor.

Sabit tavanlı tank nedir?​

Sabit Tavanlı Tanklar Düz tavanlı tanklar küçük çaplı tanklardır. Tankın kapasitesi, dolayısıyla çapı büyüdükçe tavanın şeklinin de değişmesi gerekmek- tedir. Bu durumlarda tavan çan şeklinde veya koniktir. Konik yapıdaki tavanın altında putreller şeklinde destek çubukları yerleştirilmesi zorunluluğu vardır.

API 650 nedir?​

API 650 nedir?
API 650 Standartı, dikey, silindirik, yerüstü kaynaklı, kapalı ve açık tavanlı çeşitli boyutlarda ve kapasitelerde atmosferik basınca yaklaşan iç basıncın etkisi altındaki dizel gibi petrol ürünlerini depolayan sıvı depolama tankları için malzeme, tasarım, imalat, montaj ve test için minimum gereksinimleri belirler.

Mazot tankeri kac ton?​

Akaryakıt tankerleri azami yüklü ağırlıklarına göre; – Sınıf 1 : 9-10 ton A.Y.A. şasi kamyon üzerine imal, – Sınıf 2 : 12-13 ton A.Y.A. şasi kamyon üzerine imal, – Sınıf 3 : 15-17 ton A.Y.A.

Benzin nasıl depolanır?​

Benzin nasıl depolanır?
Güneş görmemesi ve serin bir yer olması önemli. Pet şişesi genellikle tercihen edilen bir yöntem olmasına rağmen kesinlike doğru değildir. Tüm gaz silindirleri yağ, gres, benzin dahil yanıcı maddelerden uzakta ve serin, kuru, iyi havalandırılmış ortamlarda depolanmalıdır.
 
Evet, benzinlikler arasındaki mesafe şartı ile ilgili bilgi vermek isterim. 11 Eylül 1996 tarihli ve 22754 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan bir Tebliğ ile 19 Haziran 1996 tarihli Tebliğ yürürlükten kaldırılmıştır. Buna göre, karayolları üzerinde aynı istikamette bulunan iki akaryakıt satış istasyonu arasındaki mesafenin en az 10 km, şehir içi yollarda ise en az 2 km olması gerekmektedir.

Atmosferik tanklar, API 650 standardına göre tasarlanan ve inşa edilen tanklardır. Bu tankların çalışma basıncı atmosfer basıncına eşittir, yani 101,3 kPa'dır. Tasarım aşamasında tankın içine depolanan sıvının yoğunluğu, buhar basıncı gibi özellikleri dikkate alınmalıdır.

Benzin istasyonu deposunun kapasitesi belirli kurallara tabidir. Sınıf II ve Sınıf IIIA sıvıların depolandığı tankların her birinin kapasitesi en fazla 75,000 litre olmalıdır ve toplam kapasite en fazla 300,000 litre olmalıdır.

Akaryakıt istasyonu açmak için belirli bir alan şartı vardır. Minimum olarak 1,600 metrekarelik bir alana sahip olmanız gerekmektedir. Ayrıca arsanın en yakın bölünmüş veya bölünmemiş yola 50 metre cephesinin ve en yakın kavşağa 150 metre uzaklığının olması gerekmektedir.

API 650, dikey, silindirik, yerüstü kaynaklı, kapalı ve açık tavanlı çeşitli boyutlarda ve kapasitelerde atmosferik basınca yaklaşan iç basıncın etkisi altındaki petrol ürünlerini depolayan sıvı depolama tankları için minimum gereksinimleri belirleyen bir standarttır.

Mazot tankerlerinin taşıma kapasitesi ağırlıklarına göre değişmektedir. Örneğin sınıf 1 tankeri 9-10 ton, sınıf 2 tankeri 12-13 ton, sınıf 3 tankeri ise 15-17 ton ağırlığa sahip olabilir.

Benzin doğru şekilde depolanmalıdır. Depolama alanı güneş ışığı görmeyen ve serin bir yer olmalıdır. Petrol ürünleri genellikle pet şişelerde depolanır ancak bunun en güvenli yöntem olmadığını unutmamak önemlidir. Tüm yanıcı maddeler, gaz silindirleri gibi maddeler iyi havalandırılmış, serin, kuru ortamlarda depolanmalıdır.
 
Geri
Üst