AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benzinli araba sogukta neden calismaz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benzinli araba soğukta neden çalışmaz?​

Soğuk Havada Araba Çalışmama Sebepleri Zira benzin hızlı buharlaşamadığı için ateşleme yeterli kalmaz ve haliyle motor da geç çalışır. Bir diğer önemli detay da kullanılan motor yağıdır. Soğuk havalarda motor yağı kalınlaşır ve kalınlaşan motor yağı yüzünden aracın birçok aksanının çalışmasına engel olur.
Soğuk havalarda benzinli araba nasıl çalıştırılır?
Aracı sabah soğuklarında çalıştırırken maksimum 3 dakika boyunca rölantide çalıştırmalı ve aralıklarla gaza basılmalıdır. Soğuk havalarda aracınızı her gün kullanmıyorsanız, hareket etmeseniz dahi aracınız park halindeyken bu şekilde ara ara çalıştırma yapmanız gerekmektedir.

Araç donarsa ne olur?​

Eğer sizin araçlarınızda donuyorsa, mutlaka açık alana değil, kapalı garajlara park etmeniz gerekiyor. Çevrenizde, araçlarınızı park edecek kapalı garajlar olmayabilir. Bunun için dizele, antifriz katmanız, işinizi biraz olsun kolaylaştıracaktır. Bununla beraber aracınıza sıcak üfleme yapmalısınız.
Suyu donmuş araba nasıl çalıştırılır?
hiç birşey olmaz.ben donmuş radyatörle 6 km gittim bile. tamirciye tabi.oraya gidince suyun donmuş olduğunu anladım. çözmek için radyatöre önce ılık su dök. metallerin soğuğu kırıldıktan sonrada sıcak su dök. ayrıca alttaki tahliye vanasını da aç.
Bunun dışında aracınızı sabah saatlerinde çalıştıracaksanız, ilk olarak aracınızı 2 ya da 3 dakika kadar gaza ve rölantide basarak çalıştırmanız son derece önemlidir. Bu şekilde aracınız daha kolay bir şekilde çalışacaktır. Havanın çok sert geçtiği dönemlerde yakıt boruları donabilir.
Araba ne kadar surede Isinir?
Eski model dizellerde ısınma için bekleme süresi yaklaşık olarak 30 saniye civarındayken yeni teknolojilerde bu bekleme süresi 6-8 saniye arasında değişiyor. Söz konusu benzinli motorlar olunca durum biraz daha farklı. Dizel motorlarda sürüşe başlamadan önce motoru ısıtmak bir gereklilik olsa da benzinlilerde değil.

Geri