- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 209.857
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Benzinde zengin karışım nedir?
Zengin karışım olarak nitelendirilen durum, hava ile yakıt karışımında hava oranının az, yakıt miktarının fazla olma durumudur. Bu durumu size aracınız ikaz göstergeleriyle anlatmaya çalışacaktır.Dizel motor neden fakir karışımla çalışır?
Bir dizel motor benzinlinin aksine çalışmak için mükemmel bir hava-yakıt karışımına ihtiyaç duymaz. Dizelde düşük stokiyometrik hava-yakıt karışımı oranları, siyah dumana ve benzinlinin aksine yanma ısısının artmasına yol açar.Motorda fakir karışım nedir?
Sensörlerden birinin arıza yapması durumunda dahi (özellikle oksijen sensörü) ecu’ya motora giden oksijen miktarı net olarak iletilemez. Bu sebeple de aracın yanma odasına ecu tarafından olması gerekenden daha fazla hava ve daha az yakıt verilmesi durumu fakir karışım olarak tanımlanmaktadır.
Yakıt hava karışımı nedir?
Hava Yakıt Karışımı Oranı Nedir? (Stokiyometrik Oran Nedir?) 1 kg yakıtın en ideal olarak yakılabilmesi için gereken hava miktarı 14,7 kg havadır, 14,7kg hava/1kg hava karışım oranına ideal hava-yakıt karışımı oranı denir. Kabaca 15/1 olarak da geçen bu ideal hava yakıt karışımı oranına stokiyometrik oran da denir.Fakir yakıt karışımı ne demek?
Dizel motor neden fakir çalışıyor?Fakir yakıt karışımı arızasının temel sebebi, yanma odasına daha az yakıt gelmesidir. Daha az yakıt gelmesinin bazı sebepleri ise; Yakıt sisteminde oluşmuş bir arıza az yakıt gitmesine sebep olabilir. Oksijen sensöründe oluşan bir arıza ECU’yu yanlış yönlendirdiği için böyle bir soruna neden olabilir.
fakir yanma, oksijen azsa zengin yanma gerçekleşir. olarak benzin ve LPG kullanılmaktadır. oluşturduğu bileşiklerden ibarettir.
Fakir Yakıt Karışımını Nasıl Anlarım Fakir Yakıt karışımı demek ideal orandan fazla hava ve ideal oranın altında yakıt ile yapılan yanmadır. bu durumda araç sanılanın aksine daha çok yakıt yakar. Fakir yakıt karışımı varsa genelde aracınız tam gaz yaptığınızda yığılır sağırlaşır.Yani motora bol hava ve az yakıt girer.
Dizel motorlarda yanma nereden yakıt püskürtme ile olur?
Piston hareketinin en tepe noktasında, dizel yakıt yüksek basınçla atomizer memeden geçerek yanma odasının içine püskürtülür, burada sıcak ve yüksek basınçlı hava ile karışır. Bu karışım hızla tutuşur ve yanar.