AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benzin istasyonlarinda alkol satisi ne zaman yasaklandi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benzin istasyonlarında alkol satışı ne zaman yasaklandı?​

Merkez Kaymakamı Ahmet Arslan, benzin istasyonlarında alkollü içki satışının yasaklandığını ifade ederek, 12 Mart 2018 itibariyle benzin istasyonlarının içki ruhsatının yenilenmediğini belirtti. Arslan, yasağın nedeninin “alkollü araç kullanılmasını önlemek” olduğunu kaydetti.

İçki ruhsatı nerelere verilmez?​

(3) (Değişik:RG-18/9/2013-28769) Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, her türlü eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında faaliyet gösteren işyerlerinde alkollü içki satış ve …
Benzin istasyonlarında alkol satışı var mı?
Akaryakıt istasyonlarında alkollü içki satılamayacak Türkiye’de üretilen veya ithal edilen alkollü içkilerin ambalajları üzerine, alkol ürünlerinin zararlarını belirten yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak. Uyarı mesajlarını taşımayan alkollü içkiler satılamayacak.
Benzin istasyonlarında alkol satılıyor mu?
Öğrenci yurtları, sağlık hizmeti verilen yerler, spor müsabakası yapılan stadyum ve kapalı spor salonları, eğitim ve öğretim kurumları, kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarının mağaza ve lokantalarında alkollü içki satışı yapılamaz.

İçki ruhsatı nerelere verilir?​

“Bu Kanun kapsamına giren ürünlerin perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile örgün eğitim kurumları ve dershaneler, öğrenci yurtları ve ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafenin bulunması zorunludur.

Ruhsat devri nedir?​

Ruhsat sahibinin ruhsatını tüm hak ve vecibeleriyle ruhsatını bir başkasına devir etmesi işlemidir.
Ruhsat intibakı ne demek?
İşyeri sahibinin ölümü halinde, yeni ruhsat düzenlenmeksizin kanunî mirasçıları adına eski ruhsatın intibakı yapılır. Ruhsatın yenilenmesi veya intibakı gereken hallerde yetkili idareye en geç üç ay içinde müracaat edilmesi zorunludur. Bu süre mirasçılar için altı ay olarak uygulanır.

Geri