- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 171.662
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Benzin filtresi ne zaman değiştirilir?
Yakıt filtrenizi her 30.000 ila 40.000 km veya iki yılda bir değiştirmelisiniz. Ayrıca rutin bakım aralıkları boyunca filtrenizin kontrol edilmesine de özen göstermelisiniz.Dizel yakıt filtresi kaç km de değişir?
Ancak mazot filtresinin değişim aralıkları yağ filtresine göre daha geniştir. Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi, mazot filtresini ömrünü doğrudan etkileyen bir unsurdur. Mazot Filtrenizi, her 30.000 km. de bir kez yada iki yılda bir kez değiştirin.Mazot filtresinin değişmesi gerektiğini nasıl anlarız?
Filtrenin Tıkandığı Nasıl Anlaşılır
- Araç vites boşta iken kendiliğinden stop edebilir.
- Araç sarsıntılı çalışabilir.
- Aracı çalıştırırken zorlanma olabilir.
- Araç gaz almayabilir.
- Aracın rölanti durmaması gibi sorunlar tıkandığını belli etmektedir.
Benzinli araçlarda benzin filtresi var mı?
Kimi araçlarda yakıt filtresi akaryakıt deposunun içindedir. Benzinli araçların bazılarında benzin filtresi arka kapılardan birinin tam altına gelecek şekilde arabanın altındadır. Açık vaziyette gözükebilir ya da plastik koruması vardır. Atom tipi filtreler ise en kolay bulacağınız ve göreceğiniz filtrelerdir.Benzin filtresi nasıl çalışır?
Genel anlamda yağ filtresi ile benzer bir çalışma sistemi olan yakıt filtresi, sıvının içindeki tozları ve parçacıkları filtrelemeye yarayan bir sistemdir. Otomobillerin yakıt sistemine baktığımız zaman, depodan birincil pompa ile motora doğru gönderilir.Yakıt filtresi değişmeli mi?
Yakıt Filtresi Hangi Aralıkla Değişmelidir. Yakıt standartları gereği yakıt filtreleri çok sık kirlenen bir parça değildir bu yüzden Yakıt filtresi her periyodik bakımda değişmesi gerekli değildir. Ancak mutlaka 2 bakımda bir defa yakıt filtresi değişimi yapılmalıdır.
Tüm bu zararları engellemek için, her iki bakımda bir yakıt filtresi değiştirilmeli. Aracın iki rutin bakımında 15+15 iki bakımda yani 30 bin km de yada aracınızın 10+10 iki bakım toplamı 20 bin km de değişmelidir.
Dizel yakıt sistemlerinde su olması çeşitli sorunlara neden olur. Su, çelik ve demir parçaların paslanmasına ve serbest demir oksit parçacıklarının oluşmasına neden olur. Bu pas parçacıkları yakıt filtrelerini kolayca tıkayabilir.
Dizel hava filtresi tıkanırsa ne olur?
Tıkanmış bir hava filtresi aracın maksimum beygir gücüne ulaşmasını engeller ve motorda güç kaybına neden olur. Hava filtresi kirlenirse motora da kirli hava girer ve bu durum oksijen miktarının yetersiz kalmasına ve silindirlerin içindeki yanma kalitesinin azalmasına yol açar.