- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.231
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Benmari çikolata nasıl Sıvılaştırılır?
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.Çokokrem çikolata nasıl eritilir?
Çikolatanın yüzeyine 45 derecelik açıyla bir bıçak tutun ve ince bir tabakanın kıvrılmasına neden olacak şekilde itin. Çokokrem çikolata da aynı şekilde ısıya dayanıklı bir kap içinde buhara maruz bırakılarak yani benmari usulü eritilir.Daha sonra, her 10 saniyede bir kapağını açarak ve de ısıya dayanıklı bir spatula ile birlikte karıştırarak tamamen eritin. Çikolata 45 derecede erir. 45 dereceden fazla da yukarı çıkarmayın. Çünkü, çikolata çok kolay yanabilen bir besin ve yandığı zaman, ne yazık ki çöp oluyor.
Blok çikolata nasıl eritilir?
Kuvertür çikolata çoğunlukla benmari usulüyle eritiliyor. Kaynamakta olan suyun yer aldığı bir tencerenin üzerine ayrı bir kapta çikolata koyuluyor. Sürekli karıştırılarak çikolata eritiliyor. Bu aşamanın püf noktası ise suyun çikolataya değmemesi.
Yapay çikolata nedir?
Peki, kokolin nedir? Kokolin, içinde süt yerine peynir altı suyu tozu barındıran, kakao yağı yerine margarin, kakao yerine kakao tozu barındıran çikolata benzeri bir tatlı türüdür. Bir çikolatanın kalitesini belirleyecek kadar önemli olan “kakao yağı”nı bulundurmadığından dolayı kokolin ismiyle anılır.
Marie usulü çikolata nasıl eritilir?
Ocağın altını açın ve orta ateşte suyu kaynatın. Üstteki kabın içerisine çikolata parçalarını koyun. Kaynamaya başlayan su, buharı ile birlikte üstteki kap içerisindeki çikolatanın erimesini sağlayacaktır.Katılaşan çikolata nasıl yumuşatılır?
Bitter çikolatanın yoğun kıvamını, kakao tadını ve sert yapısını bir nebze kırmak isterseniz benmari usulünü uygularken içine tereyağı ya da süt ekleyebilirsiniz. Eritme işlemi boyunca tel çırpıcı ile karıştırarak tamamen homojen kıvamlı bir çikolata sos elde edebilirsiniz.Çikolatanın erime sıcaklığı 32°C civarındadır. Bu sıcaklığın üstündeki derecelerde erir. Örneğin, vücut sıcaklığı 36.5°C’dir ve elle tutulduğu zaman, bir süre sonra çikolata erir. Kakao yağının erime sıcaklığı 27°C, bitkisel yağların ise 40°C civarındadır.
Damla çikolata erir mi?
Damla çikolatayı eritmenin en iyi yolu benmari usulü eritme yöntemini uygulamaktır. Alt tenceredeki suyun buharıyla üst kapta bulunan damla çikolata kısa süre içinde erimeye başlar. Erimenin daha kıvamlı olmasını sağlamak için damla çikolataları karıştırmanız önerilir.