Benliginden odun vermek ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Benliğinden ödün vermek ne demek?​

Kendinden Ödün Vermek Ne Anlama Gelir? Karşı tarafı mutlu etmek için fedakarlık yapmaya ve verilen kararlardan vazgeçmeye kendinden ödün vermek denir.

Karşılıklı ödün vermek ne demek?​

Gelişmiş ülkelerin azgelişmiş ülkelerden tarifeleri veya diğer dış ticaret engellerini azaltmalarını veya kaldırmalarını isteyememe ilkesi.
Ödün vermek ne demek eş anlamlısı?
İvaz, taviz eş anlamları.

Ödün verilmez ne demek?​

Ödün vermemek nedir ne demektir? Bir şeyi elde etmek ya da uzlaşmaya varabilmek için hak, istek veya savlarının bir bölümünden vazgeçmek, taviz vermek.

Taviz vermek ne anlama gelir?​

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ödün vermek, müsamaha göstermek. “Hayatım, çocuklara bu kadar taviz vermen doğru değil.”
Bulmacada ödün ne demek?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan ivaz, birini memnun edebilmek adına kendi isteklerini yok saymak anlamına gelir. İvaz kelimesinden türetilmiş olan taviz sözcüğü de bedel olarak vermek ve gözden çıkarmak anlamında kullanılır.
Bu doğrultuda dilemek/istemek, darılmak/küsmek/gücenmek, çevirmek/döndürmek gibi eş anlamlı olarak bilinen kelimeleri, yakın anlamlı olarak görmektedir.
Taviz vermek herhangi bir sorun çıkmaması adına kişinin ya da kurumun veya devletlerin kendi haklarının büyük ya da küçük bir bölümünden vazgeçmesi olarak değerlendiriliyor. Taviz vermek uzlaşmayı sağlamak adına karşı tarafın isteklerine onay vermektir.
Prensiplerinden taviz vermemek ne demek?
savunduğu şey neyse onun arkasında duramamak, değerleri elden kaçırmak, geri adım atmak, kendini eksiltmek. sonu gelmeyecek bir sürecin başlangıcı. zira taviz tavizi doğurur denir. prensiplerinden vazgeçmek.

Taviz ne demek örnek?​

Taviz ne demek örnek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ödün vermek, müsamaha göstermek. “Hayatım, çocuklara bu kadar taviz vermen doğru değil.” “Öğrencilere fazla taviz verip şımartmayın.”

Taviz vermediği ne demek?​

Geri