- Konu Yazar
Benler ne anlama gelir?
Omuzda bulunan ben: Duyarlı çalışkan aşırı sorumluluk sahibi insanlara işaret eder. Bilekde bulunan ben: Tutumlu, güvenilir ve marifetli insanlara işaret eder. Göbek bölgesinde bulunan ben: Hayatta başarılı ve iyi bir eş ve çocuklara sahip kişileri işaret eder.Ciltte ben neden çıkar?
Güneşin zararlı ışınları olan UVB ve UVA ışınları ile cilde temas etmesi ile melenosit hücrelerinin artması ortaya çıkar. Bu durumda ben artışına ve koyulaşmasına etken olmaktadır. Koruma faktörü yüksek güneş koruma kremleri kullanmak gereklidir. Genetik nedenler; benler üzerinde etkili birer rol oynarlar.Sağ Yanaktaki Ben ne anlama gelir?
Yanakta bulunan benler yalnızlığı, sakin olamamayı ve bir aile oluşturma ihtiyacını simgeliyor. Eğer gülümsediğinizde ben bir kırışık içine giriyorsa, bu hayatınızda olası bir kaza yaşamanız anlamına gelebiliyor.
Ben nedir neden olur?
Tanımı: Ben, halk arasında ciltte leke, nişan olarak da bilinir. Benler cilde renk veren hücrelerin cilt altında normalden farklı şekilde yerleşmesi ile oluşmaktadır. Ben oluşumuna neden olan en önemli faktör ailesel geçiştir.
Alında Ben ne anlama gelir?
Alın: Alnın ortasında ben bulunması, o kişinin patron, müdür gibi otorite sahibi kişilerle iyi iletişim kuramadığını gösterir. Alnın sağ ya da sol tarafında bulunması ise odaklanma, zorlama yeteneği ve enerji sahibi olmaya işaret eder. Kaş: Kaşın altında ben bulunması, zenginliğe işaret eder.Yüzde sonradan çıkan benler neden olur?
Özellikle açık tenli kişilerde sonradan ben oluşumu daha yaygın olarak görülmektedir. Sonradan oluşan benler genellikle dış etkiler nedeniyle oluşmaktadır. Güneşin olumsuz etkileri, kullanılan kozmetik ürünler gibi dış etkiler genellikle sonradan oluşan benlere neden olmaktadır.Ben çıkmaması için ne yapılmalı?
İyot: İyot, benlerin yayılmasını engelleyen etkili bir doğal ilaçtır. Bir damla iyotu benin üzerine dökün ve kurumasını bekleyin. Günde iki kez olmak üzeri iyot tedavisini her gün uygulayın. Benin üstüne ve çevresine tahrişten koruması için vazelin sürmeyi unutmayın.
Yanaktaki ben nasıl alınır?
Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir. Bazı benler lazerle de çıkarılabilir, ancak genellikle bir seanstan daha fazla işlem yapmak gerekebilir. Ben alma işlemi 5 ila 10 dakika arasında sürer ve tek ziyarette yapılabilir.
Dudak üstündeki Ben ne anlama gelir?
Dudak: Üst dudağın sağ ya da sol köşesinde bulunan ben, iyi yemekten ve her zaman hayatta güzel olan şeylerden zevk aldığınızı gösterir. Dudağın altında ben bulunması ise çocuklarınızın başarılı olacağı anlamına gelir. Boyun: Boyunda ben; baş ve gövdeyle, yani ruh ve fizikle bağlantı anlamına gelir.Sonradan çıkan benler tehlikeli mi?
Vücutta ve yüzde sonradan çıkan benler çoğu zaman zararsız olduğu düşünülse de cilt kanserine işaret edebiliyor. Benlerin renk ve yapısındaki değişikliklerin önemsenmesi ve bu konuda vakit kaybedilmeden uzman yardımı alınması büyük önem taşıyor.Dudak üstü Ben ne anlama gelir?