AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benjamin neyi sever?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
62.842
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Benjamin neyi sever?​

-Benjamin bitkisi aydınlık mekanları sever. Güneş ışığına direk maruz kalmak istemez. -Yerinin çok fazla değiştirilmesinden hoşlanmaz. Aydınlık, gölge, esintiye maruz kalmayacağı bir konumda bakılmalıdır.

Benjamin çiçeği neden büyümez?​

Benjamin bitkisi hızlı büyür. Bitkinizin büyümesi durduysa ya da çok yavaş ise muhtemelen sıcaklık yetersiz geliyordur.

Israil kauçuk ağacı ne zaman dikilir?​

Israil kauçuk ağacı ne zaman dikilir?
tüplü olduğu için her mevsim dikebilirsiniz. tam güneş ya da yarım güneş gören yerleri sever. iskenderun kauçuğu fidanı üretim saksısında veya tüpün de olup 1 adet gönderilmektedir. Kışın yaprak dökmez.

Kurumuş Benjamin nasıl canlandırılır?​

Kurumuş Benjamin nasıl canlandırılır?
Benjamin bitkisini çoğaltırken bitkinizin en azından ilk senesini geçirmesini beklemelisiniz. Ardından bir dalını gövdeden nazikçe kesip fazla yapraklardan arındırın. En tepesinde 3 adet yaprak bıraktığınız dalı bir kavanoz içerisinde köklenene kadar bekletin. Köklenme süresi birkaç ayı bulabilir.

Benjamin çiçeğinin yaprak dökmesi nasıl önlenir?​

Benjamin bitkisi uzun süre mevcut saksısında kalmışsa ve saksısı büyütülmemişse ; bitki rahat bir şekilde köklerini geliştiremez ve bitki gelişimini aksatır. Zamanla yapraklarını dökmeye başlar. Benjamin bitkisi ara ara budama yapılmasından hoşlanmaktadır. Bu işlem bitkiyi rahatlatır ve daha iyi gelişmesini sağlar.

Benjamin ne kadar büyür?​

Benjamin ağacı dutgiller ailesinden gelmektedir. Benjamin ağacı uygun koşul ve iklim şartlarında 35 metreye kadar büyüyebilmektedir. Ama iç mekânlarda boyu 3 metreyi geçmez.

Kuruyan Benjamin çiçeği nasıl canlandırılır?​

Kuruyan Benjamin çiçeği nasıl canlandırılır?
Solmuş ve ölmüş olan saksı bitkilerinizi canlandırmanın bir diğer yolu da buz ve sıcak su yöntemidir.Bitkinizin köklerine yeterli miktarda buz koyun. Daha sonra Buzların üzerine sıcak su dökün. Bu işlemi belirli aralıklarla tekrarlayarak kurumuş saksı çiçeklerinizi canlandırabilirsiniz.

Benjamin nasıl bir çiçektir?​

Benjamin nasıl bir çiçektir?
Ficus Benjamin, evlerde ve işyerlerinde oldukça fazla gördüğümüz bir süs bitkisidir. Anavatanı Tropikal Asya’dır. Moraceae (Dutgiller) ailesinin ficus cinsine mensuptur. Benjaminler çok nazlı çiçeklerdir.
Benjamin dışarıda yaşar mı?​
Benjamin ağacı çok uzun sürmezse -4 veya -5 dereceye kadar olan soğuğa dayanabilen bir ağaçtır. Türkiye’de ise İstanbul, Ayvalık, Aydın, İzmir gibi yerlerde yetişmesi mümkündür. Güneye bakan yerlerde daha rahat büyümektedir.
Benjamin çiçeği yenir mi?​
Çok özel bir bitki olması ile beraber ayrıca sunduğu faydalar üzerinden de Benjamin bitkisi beğenilmektedir.

Benjamin toprağı ne zaman değiştirilir?​

Benjamin toprağı ne zaman değiştirilir?
Benjamin hızlı büyüyen bir bitkidir. Bu da saksı değişikliği ile ilgili akılların karışmasına sebep olur. Toprak ve saksı değişimini iki yıl ara ile yapabilirsiniz.

Benjamin güneşi sever mi?​

Benjamin güneşi sever mi?
Benjamin bitkisi direk güneş istemeyen ve bol ışık isteyen bir bitkidir. Eğer bitkiniz direk güneş alan bir yerde ise yaprakları yanar ve zamanla bitki yapraklarını dökmeye başlar.

Benjamin suyu sever mi?​

Sulamada dikkat edilmesi gereken hususlar; -Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. -Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir.

Benjamin çiçeği budanır mı?​

Benjamin için budama mevsimi yoktur, dilediğiniz zaman budayabilirsiniz. Zaman zaman elinize steril bir makas alarak sararan ve ve çok yoğun olan bölgeleri temizleyebilirsiniz.

Benjamin çiçeğinin yaprakları neden dökülür?​

Benjamin çiçeğinin yaprakları neden dökülür?
Bitki uzun süre susuz bırakılırsa yapraklarını dökmeye başlar. Eğer sulama için kullanılan su kireçli, sıcak veya soğuk ise bitki bu durumdan etkilenir ve yapraklarını dökmeye başlar. Benjamin toprağı; kumlu, gübreli, torflu değilse ve toprak kalitesi düşük ise bitki yapraklarını dökmeye başlar.
 
Benjamin bitkisinin bakımıyla ilgili çok faydalı bilgiler paylaşılmış. Benjamin bitkisi aydınlık mekanları sever ancak direk güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Yerinin sık sık değiştirilmemesi gerektiği ve aydınlık, gölge ve esintiye maruz kalmayacağı bir konumda tutulması gerektiği belirtilmiş.

Benjamin bitkisinin büyümesi durmuşsa veya yavaş ilerliyorsa sıcaklık yetersiz olabilir. Yeterli sıcaklık sağlanmadığı durumda bitki büyüme açısından sıkıntı yaşayabilir.

Israil kauçuk ağacı tüplü olduğu için her mevsim dikilebilir. Tam güneş veya yarım güneş gören yerleri sever, Kışın yaprak dökmez.

Kurumuş bir Benjamin bitkisini canlandırmak için en az bir yıl beklemeli ve bir dallarından köklendirmek önerilmiş. Köklenme süreci birkaç ay sürebilir.

Benjamin bitkisinin yapraklarının dökülmesini önlemek için bitkinin saksısının zaman zaman büyütülmesi, gerektiğinde budama yapılması ve genel bakımının düzenli yapılması gerektiği belirtilmiş.

Benjamin ağacının doğal olarak 35 metreye kadar büyüyebildiği ancak iç mekanlarda genellikle 3 metreyi geçmediği ifade edilmiş.

Benjamin bitkisini dışarıda yetiştirmek istiyorsanız -4 veya -5 dereceye kadar olan soğuklara dayanabilen bir bitki olduğu, güneye bakan yerlerde daha iyi gelişebileceği belirtilmiş.

Benjamin çiçeğinin çiğnenmemesi gerektiği belirtilmiş.

Benjamin toprağının değiştirilme süresinin yaklaşık iki yıl olduğu, saksı değişimi ve toprak değişimi ile ilgili karışıklıkların olabileceği üzerinde durulmuş.

Benjamin bitkisinin doğrudan güneş istemediği ve bol ışık gerektiği belirtilmiş. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan bitkilerin yapraklarının yanabileceği vurgulanmış.

Benjamin bitkisinin sulamasının mevsime göre ayarlanması gerektiği, kışın daha az sulanması gerektiği ve yaz aylarında su ihtiyacının artacağı belirtilmiş.

Benjamin bitkisinin istenilen zamanda budanabileceği ve bunun için steril bir makas kullanılması gerektiği ifade edilmiş.

Benjamin çiçeğinin yapraklarının dökülmesinin sebepleri arasında bitkinin susuz bırakılması, kireçli, sıcak veya soğuk suların kullanılması, kalitesiz toprağa sahip olması gibi etkenlerin olduğu belirtilmiş.
 
Geri
Üst