Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Benin vizesi nasil alinir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
48.565
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Benin vizesi nasıl alınır?​

Benin vizelerinizi şahsen gelmenize gerek kalmadan alabilirsiniz. Benin e-vizesi otuz (30) günlük vize tek giriş, e otuz (30) gün süreli çoklu giriş ve doksan(90) gün süreli çok girişli vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Benin vize başvurularınız sırasında şahsen hazır bulunmanıza gerek yoktur.

Benin vize istiyor mu?​

Benin’e seyahat edecek umuma mahsus, hususi ve hizmet Pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Romanya D tipi vize nedir?​

Romanya D tipi vize nedir?
D Tipi vize: Romanya’ya ekonomik, mesleki, ticari (yatırım) faaliyetler, çalışma, eğitim, aile tamamlaması, dini faaliyetler, bilimsel araştırma faaliyetleri yürütmek amacıyla seyahat etmek isteyen kişilere verilir.

Benin güvenli mi?​

Benin güvenli mi?
Fransa’nın egemenliğinden 1 Ağustos 1960 yılında kurtularak bağımsız bir devlet olan Benin, demokrasiye bağlılığı ile Afrika’ya örnek olmuş bir ülkedir. Dünyanın birçok ülkesiyle karşılaştırıldığında güvenli bir ülkedir.

Benin ülkesi neresi?​

Benin ya da resmî adı ile Benin Cumhuriyeti, Afrika kıtasının batı bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Nijer, Nijerya, Togo ve Burkina Faso oluşturmakta olup, ülkenin güneyinde Gine Körfezi içerisinde yer alan Benin Körfezi yer almaktadır.

Romanya vize veriyor mu?​

Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya’ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının Romanya’ya yapacakları 180 gün içindeki 90 günlük turistik ziyaretlerinde ise, vize almalarına gerek bulunmamaktadır.

Nijer güvenli mi?​

Nijer güvenli mi?
Halen ülkede iç karışıklıklar devam ettiği için seyahat etmek güvenli değildir. Ülkede Sarıhumma sıklıkla görülmektedir. O nedenle gitmeden önce mutlaka 1 yaşın üzerindeki tüm yolcuların on gün önce sarıhumma aşısı ile aşılandığını gösteren uluslararası aşı sertifikası bulundurması zorunludur.

Benin ülkesi ne demek?​

Benin ülkesi ne demek?
 
Benin vizesi nasıl alınır sorusuna yanıt vermek gerekirse, Benin vizesini şahsen başvurmaya gerek kalmadan alabilirsiniz. Benin e-vizesi başvurularını online olarak yapabilirsiniz. Otuz (30) günlük tek giriş vize, otuz (30) gün süreli çoklu giriş vize veya doksan(90) gün süreli çoklu girişli vize seçeneklerinden birine başvurabilirsiniz. Benin vize başvuruları sırasında şahsen hazır bulunmanıza gerek yoktur.

Benin'e seyahat edecek umuma mahsus, hususi ve hizmet pasaportu hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Ancak diplomatik pasaport hamili Türk vatandaşları 90 güne kadar ikamet süreli seyahatlerinde vizeden muaftır.

Benin ülkesi, Afrika kıtasının batı bölümünde bulunan bir ülkedir. 1 Ağustos 1960'ta Fransa'nın egemenliğinden kurtularak bağımsızlığını ilan etmiş olan Benin, demokrasiye bağlılığı ile dikkat çeken bir ülke olarak bilinmektedir. Diğer bir deyişle Benin, güvenli bir ülke olarak tanımlanabilir.

Benin'in sınır komşuları, kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde Nijer, Nijerya, Togo ve Burkina Faso'dur. Ayrıca güneyde Gine Körfezi içerisinde bulunan Benin Körfezi'ne de sahiptir.

Nijer ise iç karışıklıkların devam ettiği ve seyahat etmenin güvenli olmadığı bir ülkedir. Sarıhumma sıklıkla görülmesi nedeniyle seyahat öncesinde uluslararası aşı sertifikası ile sarıhumma aşısı yaptırmak gerekebilir.

Romanya vize konusuna gelince, umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının Romanya'ya gelmeleri için vize almaları gerekmektedir. Ancak resmi pasaport (diplomatik, hususi ve hizmet) hamili Türk vatandaşlarının turistik ziyaretlerde belirli şartlarla vizeden muaftır.

Romanya D tipi vize ise ekonomik, mesleki, ticari (yatırım) faaliyetler, çalışma, eğitim, aile birleşimi, dini faaliyetler ve bilimsel araştırma faaliyetleri gibi amaçlarla seyahat etmek isteyen kişilere verilmektedir.
 
Geri
Üst