Benin uzerine lazer yapilirsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benin üzerine lazer yapılırsa ne olur?​

Benlerin üzerine atış yapılması zararlıdır. Benlerin yanmasına sebep olur. Bu nedenle lazer epilasyon yaptırmadan önce dermatolog doktor tarafından benlerinizin değerlendirilmesi önemlidir. Kötü huylu benlere kesinlikle atış yapılmamalıdır.

Lazer neden işe yaramıyor?​

Lazer epilasyonda dozun çok düşük verilmesi ilerleyen seanslarla birlikte kılların tahrip olmak yerine giderek incelmesine ve renginin açılmasına sebep olur. Bir süre sonra incelen ve rengi açılan tüylere doğru doz kullanılsa da etki etmez.
Lazer epilasyondan sonra su değerse ne olur?
Lazer epilasyon sonrası su teması olması tedavi edilen bölgede tahrişe neden olabilir. Bu nedenle hastadan uygulamadan sonraki 24 saat boyunca bölgeyi suyla temas ettirmekten kaçınması istenir. Bu süreç sonunda lazer epilasyon sonrası duş alınmak istenirse ılık su tercih edilmesi gerekir.
Lazer yakarsa ne olur?
Lazer Epilasyon Yan Etkileri Lazer epilasyon sonrası birkaç saat sonra geçen hafif cilt yanıkları, Lazer epilasyon sonrası cilt tahrişi, Lazer epilasyon sonrası ciltte renk değişikliği, Lazer epilasyon sonrası deri döküntüleri işlem sonrası olağan olabilir.

Ben üzerine lazer yapılır mı?​

Bu işlemden sonra benler nüksediyor tekrar ortaya çıkabiliyorlar veya huy değiştirebiliyorlar. O yüzden bu işlemleri yaparken benleri korumak gerekir veya ben tedavisinde bu işlemleri yaptırmamak gerekir.”

Lazerle ben aldıktan sonra tekrar çıkar mı?​

Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir. Çıkan benin yeniden alınması mümkündür.
Lazer epilasyon hangi durumlarda işe yaramaz?
Beyaz, sarı ve kırmızı kıllı kişilere lazer epilasyon işleminin uygulanması bir sonuç ve etki vermeyecektir. Çünkü epilasyon aletleri kıl kökünde bulunan siyah pigmentlere etki eder ve bundan dolayı da bu renkte kıllara sahip kişilerde lazer epilasyon, işlemi etki göstermez.
Tüyleriniz kaç seansta bitti?
Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-8 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir.

Lazer epilasyondan sonra kaç saat su Değmemeli?​

İlk 24 saat su ile temastan kaçınmak olıuşabilecek cilt tahrişlerini önlemek açısından önemlidir. Zorunlu kalındığında, sıcak su kullanmadan ılık su ile (tercihen soğuk su ile) duş alınabilir.

Lazer epilasyondan sonra neden banyo yapılmaz?​

Lazer Epilasyon sonrasında duş alınmamasının sebebi cildinizin lazer sonrasında hassas duruma gelmiş olmasıdır. Ve sıcak su ile alınan duşlarda vücudunuzda kızarıklıkların daha da artması mümkün olacağından lazerden en az 1 gün sonrasında ve sadece ılık su ile duş önerilmektedir.
Lazer yanığı geçer mi?
Lazer yanıklarında normal yanık tedavisi uygulanması gerekir. Yanıkların iyileşmesinde yanığın derecesi de önemlidir. Hafif yanıklar daha çabuk iyileşirken 2.derece yanıkların iyileşmesi 3-4 hafta sürebilir, iz kalabilir. Bu nedenle mutlaka bir dermatoloğa gitmenizi öneririz.
Lazer epilasyon siyah benlere zarar verir mi?

Lazerle ben aldırma fiyatı ne kadar?​

Ben aldırma fiyatları: Alınacak benlerin sayısı, büyüklüğü (0,5 cm ve üzeri şeklinde) ve kişinin SGK güvencesi olup olmadığına bağlı olarak 500 TL’den başlayan fiyatlarla yapılmaktadır.

Benin üstündeki kılı koparmak zararlı mı?​

Benlerin üzerinde çıkan kıllar tıraş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe sebep olacağından, yapılmamalıdır.
Ben alındıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
Tercihen ilk gün su değmemeli yani duş alınmamalıdır, sonraki gün duş alınmasında tıbben sakınca yoktur. Abdest almak gibi zorunlu uygulamalar dine uygun şekilde yapılabilir ancak küçük bir risk artışına razı olunarak yıkanabilir de, çok ciddi bir sorun yaşanması beklenmez.

Geri