AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benim Sadik Yarim Kara Topraktir kimin siiri?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benim Sadık Yarim Kara Topraktır kimin şiiri?​

Pek çok eseri halk tarafından bilinen Aşık Veysel Türk Halk Müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisidir. İşte Aşık Veysel’in Kara toprak isimli şiiri.
Benim Sadık Yarim Kara Topraktır ne anlama gelir?
topraktan geldik toprağa döneceğiz.bizi yine ölünce toprak bağrına basacaktır. bizi kendiyle bütünleştirecek. toprak insanın yaratıldığı maddedir,insanoğlu birbirine her kötülüğü yaptığı halde toprak ona besin vermiştir.öldükten sonra gireceğimiz yer de kara topraktır.
Kara toprak şiiri ne anlatmak istiyor?
Toprağın yok oluşu Bu dizeler, hepinizin çok iyi bildiği Âşık Veysel’in “Kara Toprak” şiirinden… Yaşamı boyunca sadık olan tek dostunun, tüm ihtiyaçlarını karşılıksız veren toprak olduğunu anlatıyor.

Kara toprak sözleri kime aittir?​

Yazdığı şiirler ve seslendirdiği türküler ile birçok kişinin gönlüne taht kuran Aşık Veysel, ölümünden sonra bile sık sık dinlenen ozanlarımızdandır. Her bir türküsü gibi Kara Toprak türküsü de birçok kişi tarafından oldukça merak edilmektedir.
Aşık Veysel kimdir hayatı kısaca?
Âşık Veysel Şatıroğlu, 1894 yılında Sivas Vilayeti’nin Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Şatıroğlu’ndan önceki soyadı Ulu’dur. Annesi Gülizar, babası “Karaca” lakaplı Ahmet adında bir çiftçiydi. Veysel’in iki kız kardeşi, yörede yaygınlaşan çiçek hastalığına yakalanarak yaşamlarını yitirdi.
Uzun ince bir yoldayım şiir mi?
Pek çok eseri halk tarafından bilinen Aşık Veysel Türk Halk Müziği denildiğinde akla ilk gelen isimlerden birisidir.Uzun ince bir yoldayım isimli şiirde şair hayatı uzun ve ince bir yola benzetmiştir.

Kara toprak olmak ne demek?​

genelde olup gomulmeyi animsatan bir deyim. sanirim kabristan topragini tanimlamak amacli kullaniliyor. benim sadık yarim kara topraktır. benim sadık yarim kara topraktır.
Kara toprak şiirinin türü nedir?
Tema: Toprağın önemi ve yaşam için toprağın vazgeçilmez oluşu. Gelenek: Halk şiiri Aşık tarzı şiir geleneğinin örneğidir. Pastoral şiirin en güzel örneklerinden de sayılabilir.
Kara Toprak şiirinde verilmek istenen duygu nedir?
O da kara topraktır. Şair, toprağın vefasını, önce insana verdiği maddi unsurlarla anlatır. Toprağın koyun, kuzu, süt, yemek, ekmek, et vermesi bunu ifade eder. Bunlar da gösterir hayatımızı, varlığımızı sürdürebilmek öncelikle toprağın verdiklerine bağlıdır.

Âşık Veysel göre toprağın bize kazandıkları nelerdir?​

Âşık Veysel’e göre toprağın bize kazandırdıkları nelerdir? Örnekler veriniz. Cevap: Bir çekirdek versen sana geriye dört bostan verir, insana türlü meyveler yedirir, tepelerinde gezdirir, koyun,kuzu,süt verir, çünkü toprak insan için sadık bir yar gibidir.
Kara toprak türküsü hangi yöreye aittir?
“Karnın yardım kazmayınan belinen,/ Yüzün yırttım tırnağınan elinen,/ Yine beni karşıladı gülünen,/ Benim sâdık yârim kara topraktır.” Aşık Veysel, “Kara Toprak”. Aşık Veysel Şatıroğlu 1894’te bir Orta Anadolu kenti olan, Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi.
Kara Toprak ne zaman çıktı?
“Kara Toprak”, Türk şarkıcı Tarkan’ın 2011 yılında çıkardığı tekli cover albümüdür. Sözleri ve müziği Âşık Veysel’e aittir.

Aşık Veysel’in hayatını anlatır mısınız?​

Aşık Veysel şiirlerinde ne anlatıyor?
Âşıklar şiirlerinde çeşitli konuları işlemişlerdir. Âşık Veysel de şiirlerinde aşk, gurbet, din-tasavvuf, doğa, ayrılık, nasihat, eğitim, çağdaşlık gibi konulara yer vermiştir. Hem geleneğe ait unsurları hem de yenilikleri şiirlerinde barındırmıştır.
Uzun ince bir yoldayım şiirinin ana fikri nedir?
Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinin Teması: Yaşam ve Ölüm teması işlenmiştir. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiirinde Gelenek: Türk halk şiiri geleneğine uygun yazılmıştır. Uzun İnce Bir Yoldayım Şiiri ve Şair: Aşık Veysel insanoğlunun nefes almaya başladığı andan itibaren içine girdiği yaşam mücadelesini işlemiştir.

Geri