Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır Sözünü Hangi Olay Sonucunda Söylemiştir?

zeberus

Yeni Üye
Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesindeki önemini vurgulamak amacıyla söylenmiştir. Bu söz, Türk milletinin sarsılmaz iradesini ve vatan sevgisini ifade etmektedir. Türkiye’nin tarih boyunca yaşadığı zorluklara rağmen, Cumhuriyet’in değerleri ve idealleri daima ayakta kalmıştır. Kurtuluş Savaşı sırasında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için mücadele etmişlerdir. Bu mücadele, Türkiye’nin topraklarının geçici olduğunu, ancak Cumhuriyet’in sonsuza kadar var olacağını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekliliği, milletin birlik ve beraberliğiyle sağlanmıştır.
İçindekiler

Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır Sözünü Hangi Olay Sonucunda Söylemiştir?​

Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’e aittir. Bu söz, 15 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlatan Atatürk’ün, Türkiye’nin bağımsızlığına olan inancını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sürekliliğini vurgulamak amacıyla söylediği bir ifadedir.
Atatürk’ün bu sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Milli Mücadele döneminde söylenmiştir. Bu dönemde Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılmasının ardından ülkenin işgal edilmesiyle başlayan süreç, halkın bağımsızlık mücadelesiyle sonuçlanmıştır. Atatürk, Türk halkının büyük bir azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleyi önderlik ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
Bu söz, Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece Atatürk döneminde değil, gelecek nesillere de kalıcı bir devlet olacağını ifade etmektedir. Atatürk, ulusal birlik ve beraberliği sağlamak, çağdaş bir devlet yapısı oluşturmak ve Türk milletinin refahını artırmak için bir dizi reform gerçekleştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerleri olan demokrasi, laiklik, hukukun üstünlüğü ve insan hakları, bu dönemde belirlenmiş ve günümüze kadar devam etmektedir.
Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır sözü, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesini simgeleyen ve Atatürk’ün liderlik vasfını ortaya koyan önemli bir ifadedir. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve Türk halkının ortak değeri olan bir devlettir.

Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır Sözünü Hangi Olay Sonucunda Söylemiştir?​

Benim Naciz Vücudum Elbet Bir Gün Toprak Olacaktır Fakat Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır Sözünü Hangi Olay Sonucunda Söylemiştir?
1. Atatürk’ün ölümü
2. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu
3. İstiklal Savaşı’nın kazanılması
4. Atatürk’ün Samsun’a çıkması
5. Lozan Antlaşması’nın imzalanması

6. Türk Dil Kurumu’nun kurulması
7. Atatürk’ün Nutuk’unu okuması
8. İlk kadın milletvekillerinin seçilmesi
9. Cumhuriyetin ilan edilmesi
10. Halifeliğin kaldırılması

Geri