AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Benim meskenim daglardir sarki sozu kime ait?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benim meskenim dağlardır şarkı sözü kime ait?​

sabahattin ali dizelerinden bestelenmiş, yaşadığımız coğrafya itibariyle dağların sığınma ve güven duygularını aşılamasından mütevellit, 2 farklı besteyle dillendirilmiş bir eserdir. aynı dizelere farklı besteler yapılmış farklı eserler mevcuttur müzik kültürümüzde. genel olarak bu bestelerden birisi ağır basar.

Tanrım beni baştan yarat sözü kime ait?​

Ali Tekintüre, 1953 yılında Besni, Adıyaman’da doğdu. Genç yaşta İstanbul’a geldi. Askerdeyken yazdığı “Tanrım Beni Baştan Yarat” şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın’ın parçayı okumasıyla birlikte Ali Tekintüre de tanınmaya başladı.
bulent ersoy’un 2002 ciki$li canimsin adli albumunde bulunan bir $arki.
Geçmiyor günler şarkı sözü kime ait?
Geçmiyor Günler Şiiri – Sabahattin Ali.
Dağlardır dağlar kime ait?
1-) Dağlardır Kimimizin Tuncel Kurtiz’in içe dokunan sesi ile seslendirmesinden, kimimizin ise Sezen Aksu’nun o muazzam sesinden dinlediğimiz Dağlardır şiirinin sözleri Sabahattin Ali’ye ait.

Dağlardır dağlar yazarı kimdir?​

Sabahattin Ali’nin bütün şiirlerini Benim Meskenim Dağlardır adı altında yeniden düzenlerken ilk basılı kitabı olan Dağlar ve Rüzgar’dan, Asım Bezirci’nin derlediklerinden, Pertev Naili Boratav’ın arşivinde yer alan belgelerden, ilgili dergilerden ve kitaplardan yararlandık.

Burhan Bayar Kimdir?​

Burhan Bayar (d. 15 Mayıs 1955, Adana), Türk söz yazarı, bestekâr, orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses’in söylediği çok bilindik birçok şarkı kendisine aittir.
Söz yazarı Ali Tekintüre, bu sabah tedavi gördüğü hastanede 64 yaşında hayatını kaybetti. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gülden Karaböcek, Müslüm Gürses, Bülent Ersoy’a şarkı sözü yazan Tekintüre, uzun süredir kanser tedavi görüyordu.
Kum Gibi şarkısının bestecisi kim?
Ahmet KayaKum Gibi / Besteci
Burda çiçekler açmıyor kimin eseri?
Sabahattin Ali: Burda Çiçekler Açmıyor

Dağlardır dağlar ilk kim söyledi?​

“Dağlar ve Rüzgâr”ın açılışında yer alan 1931 tarihli şiir “Dağlar”, 1984 yılında yayımlanan Sezen Aksu albümü “Sen Ağlama”nın ikinci yüzünü açar: “Başım dağ, saçlarım kardır, / Deli rüzgârlarım vardır, / Ovalar bana çok dardır, / Benim Meskenim dağlardır. // Bir gün kadrim bilinirse, / İsmim ağza alınırsa, / Yerim …

Geri