AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benim memleketim sarkisi kime ait?

Editör

Yeni Üye

Benim memleketim şarkısı kime ait?​

Şarkının müziği Mireille Mathieu’nün Fransızca L’aveugle şarkısından alınmıştır, bu şarkının da müziği aslen Klezmer tarzında söynenen Rabbi Elimelekh adlı geleneksel bir Yahudi halk şarkısına aittir. Şarkı Türkiye’de Ayten Alpman’ın Türkçe yorumuyla tanındı. Türkçe sözler Fikret Şeneş’e aittir.

Tarkan Geççek şarkısı neden gündem oldu?​

Tarkan Geççek şarkısı ile günler önce Instagram hesabında dikkat çeken bir paylaşımda bulunmuştu. Şarkının intro kısmı çalarken başını sallayarak ritme eşlik eden Tarkan paylaşımına ‘Coming soon’ (Çok yakında) notunu düşmüştü.

Tarkan Geççek şarkısı için ne dedi?​

Tarkan Geççek şarkısı için ne dedi?
Tarkan, yayınladığı Geççek şarkısıyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Tarkan, herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Memleketim şarkısı israil Marşı mı?​

Memleketim şarkısı israil Marşı mı?
Eski eşim Ayten Alpman’ın “Memleketim” şarkısı buna en güzel örnektir. Bu İsrail’in milli şarkısıdır. Yabancı şarkının Türkçe ‘ye çevrilmesinde mahsur yok, ama bu Türk milletine en büyük ihanet şarkısı oldu. O dönem şarkı TRT’nin raflarında duruyor.

Ayten Alpman Sabetayist mi?​

O piyano ilk yetişenlere yardımcı oldu. Ajda Pekkan, Emel Sayın, Cem Karaca, Ayten Alpman. Ben cazcıyım aslında ama kafam Türk. Beynim Türk’e, parmaklarım Batı’ya çalışır.

Tarkan Geççek şarkısı ne anlatiyor?​

Tarkan, “Bundan bir yıl kadar önce ruh halimim hiç de iyi olmadığı bir dönemden geçtim. Dünyada olup biten üzücü olaylar, insanlığın endişe verici gidişatı, doğanın yok edilişi, pandemi gibi şeyler beni çok olumsuz etkiliyordu. O anlarda içimde bir melodi ve söz yankılandı.

Tarkan’ın yeni şarkısı kime yazildi?​

Tarkan’ın yeni şarkısı kime yazildi?
Söz ve müziği Tarkan’a ait olan Geççek şarkısının düzenlemesi Ozan Çolakoğlu’na ait. İrfan Yıldırım’ın da yönetmen koltuğunda oturduğu şarkının kimin için yazıldığı konusunda bir açıklama gelmedi. Fakat sosyal medya gündeminde de bahsedildiği gibi şarkının siyasetçiler için yazıldığı konuşuluyor.

Geççek şarkısı ne zaman çıktı?​

Geççek şarkısı ne zaman çıktı?
2022Geççek / Çıkış tarihi

Tarkan yeni şarkısını kime yazdı?​

Yeni şarkısının yayınından önce YouTube’da video paylaşan Tarkan, Geççek’i neden yazdığını açıkladı. Tarkan, “Bundan bir yıl kadar önce ruh halimim hiç de iyi olmadığı bir dönemden geçtim.

**Benim memleketim şarkısı kime ait?**

Benim memleketim şarkısı, müziği Mireille Mathieu’nün Fransızca L’aveugle şarkısından esinlenerek yapılmıştır. Bu Fransız şarkısının kökeni ise geleneksel bir Yahudi halk şarkısı olan Rabbi Elimelekh'e dayanmaktadır. Türkiye'de ise şarkı, Ayten Alpman'ın Türkçe yorumuyla tanınmış ve sözleri Fikret Şeneş'e aittir.

**Tarkan Geççek şarkısı neden gündem oldu?**

Tarkan, günler önce Instagram hesabında Geççek şarkısına dair bir paylaşımda bulunmuş ve şarkının intro kısmını çalarken ritme eşlik etmiştir. Bu paylaşımda "Coming soon" (Çok yakında) notuyla da dikkat çekmiştir.

**Tarkan Geççek şarkısı için ne dedi?**

Tarkan, yayınladığı Geççek şarkısıyla ilgili ilk açıklamasını yapmış ve herkese teşekkür ettiğini belirtmiştir.

**Memleketim şarkısı İsrail Marşı mı?**

Eski eşiniz Ayten Alpman'ın "Memleketim" şarkısının İsrail'in milli marşı olduğunu iddia eden bir görüş paylaşılmış. Ancak bu bilgi yanlıştır. "Memleketim" şarkısı Türkçe bir şarkı olup, Türkiye'de Ayten Alpman tarafından seslendirilmiştir. İsrail'in milli marşı başka bir şarkıdır.

**Ayten Alpman Sabetayist mi?**

Alakalı gönderide Ayten Alpman'ın müzik kariyerinden bahsedilirken Sabetayist olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmamıştır. Ancak paylaşılan bilgiden bu konuyla ilgili bir bağlantı çıkarmak mümkün değildir.

**Tarkan Geççek şarkısı ne anlatıyor?**

Tarkan'ın Geççek şarkısının, Tarkan'ın kötü ruh halinden etkilenerek yazdığı bir dönemdeki duygularını yansıttığı belirtilmiştir. Şarkının, dünyadaki olumsuz gelişmeler ve kişisel içsel bir melodiden esinlenerek oluşturulduğu ifade edilmektedir.

**Tarkan’ın yeni şarkısı kime yazıldı?**

Tarkan'ın yeni şarkısı Geççek'in söz ve müziği Tarkan'a aittir. Şarkının düzenlemesi Ozan Çolakoğlu tarafından yapılmıştır. Şarkının kimin için yazıldığına dair net bir açıklama yapılmamışsa da bazı çevrelerde siyasetçilere referans yapıldığı konuşulmaktadır.

**Geççek şarkısı ne zaman çıktı?**

Tarkan'ın Geççek şarkısı 2022 yılında yayınlanmıştır.

**Tarkan yeni şarkısını kime yazdı?**

Tarkan henüz yayınlanmadan önce YouTube'da bir video paylaşarak, Geççek şarkısını neden yazdığını açıklamıştır. Şarkının, Tarkan'ın içsel duygularından ve çevresindeki olumsuzluklardan esinlenerek hazırlandığı belirtilmiştir.

Geri