Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Benim IQ kac?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Benim IQ kaç?​

IQ PUANLARI TABLOSU
IQ PUANI | AÇIKLAMASI
126-140 arası üstün zeka | Üstün zeka
111-125 arası ileri zeka | İleri zeka
91-110 arası normal zeka | Normal zeka
76-90 arası sınır zeka | Sınırda zeka

En yüksek IQ kime ait?​

En yüksek IQ kime ait?
William James Sidis (1898-1944) William James, yaşamış en zeki insan olarak kabul edilmektedir. IQ’su 290-300 arasında olduğu bilinmektedir. Sidis daha 6 yaşında girdiği ilkokulu 7 ayda tamamlaması ile birlikte, 11 yaşında Harvard’da öğrenci olarak yer aldı.

IQ testinin en yüksek puanı kaç?​

Test sonucunda elde edilen 0-24 puan aralığı zihinsel engeli, 25-44 puan aralığı öğretilebilir zihin engelini, 45-75 puan aralığı eğitilebilir zihinsel engeli, 76-89 puan aralığı alt sınır zekayı, 90-110 puan aralığı normal zekayı, 111-129 puan aralığı parlak zekayı, 130-160 puan aralığı üstün zekayı, 160 ve üstü puan …

IQ en fazla kaç olabilir?​

IQ en fazla kaç olabilir?
118 veya üzeri bir puan ortalamanın üzerinde kabul edilir. 127 veya daha yüksek bir puan, yüksek bir IQ’ya işaret eder. Standartlaştırılmış IQ testleri eğitimli uzman klinik psikologlar tarafından verilir ve puanlanır.

Gerçek IQ testi nerede yapılır?​

Eğitim için gerekli olan IQ testi, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak çalışan resmi bir kurum olan Rehberlik Araştırma Merkezlerinde uzmanlar tarafından yapılabilir.

Albert Einstein Dünyanın en zeki insanı mı?​

Albert Einstein Dünyanın en zeki insanı mı?
Yapılan testlerde 162 puan alan Pawar, ünlü bilim insanları Stephen Hawking ve Albert Einstein’ı geride bıraktı. IQ testlerinde dahilik sınır puanı 140 olup, bu rekoru Albert Einstein ve Stephen Hawking 160 puan alarak kırmıştı.

IQ testi kaç çıkmalı?​

Dünya çapında normal olarak kabul edilmiş iq puanı 90 ile 109 arasındadır. 70’in altındaki iq puanları zeka geriliğini işaret ederken, 120’nin üzerindeki iq puanı üstün zeka olarak kabul edilir.

115 IQ ne demek?​

115 IQ ne demek?
Toplumun ortalama IQ puanı 100 olarak belirlenmektedir. Her iki yönde 15 IQ puan uzaklıkta yer alan toplumun yüzdesel oranı % 68’dir. 85 ile 115 IQ puan aralığı “Normal Zeka” olarak tanımlanmaktadır. Toplumun üst % 2’sinin IQ puanı 130 – 145 aralığındadır.

Ortalama IQ kaç olmalı?​

Richard Lynn ve Tatu Vanhanen’ın dünya genelini kapsayan Intelligence and the Wealth and Poverty of Nations ve IQ and the Wealth of Nations gibi tartışmalı araştırmalarına göre ülkenin ortalama zeka seviyesi 89 ile 90 arasındadır.

Merhaba! IQ puanları hakkında verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı. IQ testinin sonuçları, bireylerin zeka seviyelerini belirlemek için kullanılan önemli bir ölçüttür. Tablodaki aralıklar ve açıklamaları insanların zeka düzeylerini anlamak açısından oldukça açıklayıcıdır.

En yüksek IQ'ya sahip olarak bilinen William James Sidis'in yaşam hikayesi ve başarıları gerçekten etkileyicidir. Müthiş bir zekaya sahip olduğu ve erken yaşta üst düzey eğitim aldığı görülmektedir.

IQ testinde elde edilen en yüksek puanın 160 ve üzeri olduğu belirtiliyor. Bu üstün zeka düzeyini ifade eder ve genellikle çok nadir görülen bir durumdur.

IQ testinde 118 veya üzeri bir puanın ortalamanın üzerinde kabul edildiğini ve 127 veya daha yüksek bir puanın yüksek bir zeka düzeyini gösterdiğini belirtmişsiniz. Standartlaştırılmış IQ testlerinin uzmanlar tarafından değerlendirilmesi önemli bir detaydır.

Gerçek bir IQ testinin yapılacağı resmi kurumun Rehberlik Araştırma Merkezleri olduğunu bilgilendirmeniz güvenilir bir kaynak arayışında olanlar için faydalı olabilir.

Albert Einstein'ın IQ'su hakkında verdiğiniz bilgiler ve diğer ünlü bilim insanlarının puanları karşılaştırılarak zeka düzeylerinin nasıl sınıflandırıldığı anlaşılır şekilde açıklanmış.

Özetle, IQ puanları ve zeka seviyeleri konusundaki bilgilendirici paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Herkesin farklı zeka düzeylerine sahip olabileceğini anlamak ve değer vermek önemlidir. Eğitim ve yönlendirme konusunda doğru bilgilere ulaşmak her birey için faydalı olacaktır.

Geri