- Konu Yazar
Benim için üzülme şarkısını kim yazmıştır?
“Senden Vazgeçmem”, “Seni Yakacaklar”, “Benim İçin Üzülme”, “Hangimiz Sevmedik”, “Tanrım Beni Baştan Yarat”, “Dilek Taşı”, “Sürünüyorum” gibi şarkıların Söz Yazarı Ali Tekintüre, bu şarkıları nasıl yazdığını, arabeske yönelik eleştirilere bakışını, telif konusunda yaşadığı mağduriyeti anlattı.Marc Aryan öldü mü?
30 Kasım 1985Marc Aryan / Ölüm tarihi
Ali Tekin Türe kimdir?
Ali Tekintüre, 1953 yılında Besni, Adıyaman’da doğdu. Genç yaşta İstanbul’a geldi. Askerdeyken yazdığı “Tanrım Beni Baştan Yarat” şiiri daha sonra Muzaffer Özpınar tarafından bestelendi ve Emel Sayın’ın parçayı okumasıyla birlikte Ali Tekintüre de tanınmaya başladı.
Ali Tekin Türe nereli?
BesniAli Tekintüre / Doğum yeriBesni, Adıyaman il merkezinin batı kesiminde yer alan bir ilçedir. VikipediMüslüm Gürses Şarkıları Kime Ait?
Acıların Kadını kim yazdı?
Bir dönem arabesk-fantezi müziğinin imza sesi olan Bergen, sonraki nesillerin hafızalarında ‘Acıların Kadını’ olarak yer edindi. 30 yıllık hayatına, Sen Affetsen Ben Affetmem, Benim İçin Üzülme, Kul Feryadı, Sevgimin Bedeli, Kader Diyemezsin gibi 129 şarkının yanı sıra birçok acı da sığdırdı.
Kalbin yok mu Marc ne zaman çıktı?
Marc Aryan – Kalbin Yok Mu? / Ayşe, Semra, Fatma (1969, Vinyl) – Discogs.Hepsi geçer sözleri kime ait?
neredeyse 30 sene geçmesine rağmen efsane ibo şarkıları arasındaki yerini asla kaybetmemiştir zaten. hem bundan sonra da pek kaybetme ihtiyacı yoktur. childofbodom dilencisinin gözünden kaçan, sözlerini yazmayı borç bildiğim ibrahim tatlıses şarkısı. hepsi geçer ve geçiyor da.
Aklı yok söz müzik kime ait?
Aklı Yok Şiiri – Ali Tekintüre.
Bergen hangi gözünü kaybetti?
Bergen, uzun bir tedavi süreci sonrasında hastaneden çıktıktan sonra yeniden sahnelere döndü. Taburcu olduktan sonra İzmir’den Ankara’ya döndükten sonra Ankara’da 3 kez ameliyat olan Bergen’in çıkan sağ gözüne protez çukur yapıldı. Yok olan burun kanatları kıkırdaklarla yeniden oluşturuldu.Bergen kimdir mezarı?
BERGEN’İN MEZARI NEREDE? 14 Ağustos 1989’u 15 Ağustos’a bağlayan gece, Pozantı, Adana’da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürülen; Bergen memleketi Mersin’de Şehir Mezarlığı´na defnedildi. Toroslar, Mersin’deki asri anıt mezarlık ziyarete açıktır.
Marc Aryàn kim?
Ermeni asıllı Fransa doğumlu Belçikalı şarkıcı ama Türkçe şarkı yapıyor. Bu sanatçı bana müziğin evrensel olduğunu hatırlatan en güzel örneklerden biri. Açıkçası genel olarak Türklere karşı nefret besleyen bir milletin ferdi olan bu sanatçıdan Türkçe şarkı dinlemek beni ayrı bir mutlu ediyor.