- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Benim için özgürlük nedir?
Özgürlük: herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu, serbestî. Özgür irade, bireysel özgürlük, adalet, kamu hakları, politik özgürlük, ifade özgürlüğü, ahlaki sorumluluk, özerklik, öz irade kavramlarını karşılayabilen genel bir anlama sahiptir.Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir sözüyle ne anlatılmak istenmiştir?
Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında bu düşüncesinden güç almıştır. Özgürlük,hem devleti ilgilendiren hemde vatandaşları ilgilendiren bir durumdur. Bağımsız olmak,başka devletlerin himayesi altına girmemek,onların sömürgesi altında yaşamamak demektir.Bağımsızlık benim karakterimdir sözü hangi ilke?
10 Kasım Atatürk’ün İlkeleri Özgürlük ve Bağımsızlık. “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Atatürk, yeni devletin kurulmasında bu düşüncesinden güç almıştır. Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir.
Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük hakkındaki görüşleri nelerdir?
» Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. » Egemenlik verilmez, alınır. » Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
İnsan özgürlük ne demek?
Türk Dil Kurumu’na göre “özgürlük” şöyle tanımlanmıştır:1-Herhangi bir koşulla sınırlanmama ya da zorlamaya ve kısıtlamaya bağlı olmaksızın düşünme ve davranmadır. 2- İnsanın, her türlü dış etkiden bağımsız olarak kendi istencine ve kendi düşüncesine göre karar vermesi durumudur.Platon’un mağara benzetmesi neyi ifade eder?
Alegoriye göre bazı insanlar karanlık bir mağaraya zincirlenmişlerdir ve bu insanlar başlarını sağa ve sola çeviremezler sadece karşılarındakini görebilmektelerdir. Doğuştan beri bu mağarada bulunan insanlar mağaranın girişinden yansıyan nesnelerin gölgelerini görür ve bunları gerçeklikleri olarak algılarlar.Özgür olmak sizce neden önemlidir örnek?
Özgür yaşamak herhangi bir kısıtlama zorlama olmaksızın düşünebilmemizi, konuşabilmemizi sağlar. Böyle bir ortamda birey daha huzurlu daha mutlu olur. Kısıtlamaların olmadığı özgür bir yaşamda kişi kendi kendine kararlar alır. Böylece kişinin kendine olan güveni artar.
Özgürlük nedir felsefi metin?
Engellenmemek ve bir şeylere zorlanmamak; Her türlü dış etkiden bağımsız olmak ve istediği şekilde hareket etmek. Kendi kararlarını kendi hür iradenizle vermek, İnsanın kendi istekleri doğrultusunda dışarıdan engellemeden bir şeyleri yapabilmesidir.
insan özgür olamaz,özgürlüğünü kendi kazanır. çevresine kendinin bir birey olduğunu kanıtlamakla başlayan bu süreç, insanın dünyada yaşayan tek birey kendisiymiş gibi düşünmesiyle son bulur. insan kaybettiklerinin ve kaybedeceklerinin farkında olarak yaşamayı öğrenirse özgür olur.
Özgür bir insan ne yapar?
Peki özgür insan neler yapar Özgür insanın düşüncelerine kimse karışmaz ve istediği gibi düşünür. Bunu yaparsam acaba başıma neler gelir diye düşünmeden davranışlarını sergileyebilirler. Saygı sınırını aşmadan davranışlarını özgürce sergileyebilir. Yaptıklarından dolayı ceza almaz, yargılanmaz, eleştirilmez.
Özgürlük değeri nedir?
Varoluşçu düşünürlere göre insanın dünyasına anlamını ve değerini veren şey özgürlüktür. O halde özgürlüğünü yaşamakla hakikati deneyimlemek bir bakıma aynı şeydir. Cümlelerin doğruluğundan yanlışlığından önce gelen bu ilksel hakikat, dünyanın örtüsünün özgürlük tarafından açılmasından başka bir şey değildir.
İnsan ve özgürlük ne demek?
Özgür olmak sizce neden önemlidir evvel cevap?
Soru: Özgür olmak sizce neden önemlidir? Cevap: Çünkü özgürlük olmadan bizler de olmayız. Özgürlük insana bu hayata kendi seçimlerini yapabilme ve bu dünyada bir birey olarak bir ayrı kişilik olarak yaşama şansı verdiği için değerlidir.Özgürlük insanın istediği her şeyi yapması mıdır?
Özgür olmak her istediğimizi yapabileceğimiz anlamına gelmemektedir. Özgür olmak, belirli ahlak kuralları ve toplum kuralları neticesinde istediğimiz şekilde yaşamak anlamına gelmektedir. Buna etik değerler de dahildir. İnsanlar bu kurallara uyduğu takdirde istediği davranışı yapabilir ve ona göre yaşayabilir.
Özgürce yaşamak ne demek?
Özgürlük herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumudur. Birilerinin esareti altında yaşamak, özgürce hareket edememek hayatı manasız kılar. İnsan olduğumuzu ancak özgür yaşayarak hissedebilir, ancak özgür olduğumuzda mutlu bir hayat yaşayabiliriz.