AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Beni neden ise almalisiniz Ingilizce?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Beni neden işe almalısınız İngilizce?​

Bazı şirketler size güçlü yönlerinizin ne olduğunu doğrudan sormazlar, fakat aynı şeyi farklı kelimeler kullanarak sorabilirler; örneğin: Why do you think we should hire you? / Sizce neden sizi işe almalıyız?
Dış ticaret için İngilizce şart mı?
Sektör olarak bakıldığında FMCG, denetim, turizm ve otelcilik, havayolları, uluslararası taşımacılık vb sektörlerde ve dış ticaret yapan şirketlerde belirli pozisyonlarda İngilizce olmazsa olmaz bir işe alım kriteri.

CV de İngilizce seviyesi nasıl yazılır?​

Yeterliliğinizi de aynı şekilde belirtmeniz en iyisidir. Örneğin, B2 seviyesinde İngilizce gerekli mi? Ardından, İngilizce bilginizi CEFR standardı aracılığıyla da belirttiğinizden emin olun. Genel olarak, yetkin olduğunuz dilleri kısa ve güçlü bir şekilde göstermelisiniz.
İngilizce seviyeleri neye göre belirlenir?
İngilizce seviye belirlenmesinde 4 temel yetenek esas alınır. Bunlar okuma, yazma, konuşma ve dinleme yetenekleridir. İngilizce çalışma şeklinize bağlı olarak her bir yeteneğiniz farklı seviyelerde olabilir. İngilizce seviyeniz ise tüm bu yeteneklerinizin ortalaması olarak kabul edilir.
Özellikle dışa açılan, dış ticaret yapan şirketlerde yabancı dil bilmek şart olmaktadır. Hatta birkaç yabancı dil bilmek önemli hale geldi. İtalyanca, Fransızca, Almanca, İspanyolca . İngilizce şart oluyor, aranan pozisyonlarda, iş gereği, işin tanımı gereği ise ikinci ve üçüncü lisanlar da tercih ediliyor.
Dış Ticaret bölümünde hazırlık var mı?
DIŞ TİCARET Programın Eğitim süresi iki yıl, eğitim dili ise Türkçedir. İsteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Sınıfı okuma imkânı vardır.

CV de yabancı dil nasıl yazılır?​

Eğer başvurduğunuz iş yabancı dil bilmenizi gerektiriyorsa, özgeçmişinizde mutlaka bir “yabancı dil” bölümü bulunmalıdır. Burada, “çok iyi”, “iyi”, “orta” gibi sıfatlardan kaçınılması tavsiye edilir. Bunun yerine o dil ile alakalı yeteneklerinizin seviyelerini yazmanız önemlidir.
 
Geri
Üst