Beni anlamak demek mutlaka yuzumu gormek degildir kimin sozu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Beni anlamak demek mutlaka yüzümü görmek değildir kimin sözü?​

Mustafa Kemal Atatürk sözleri: “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir” İşte Atatürk sözleri.
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir sözü ne demek?
Atatürk’ün beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Atatürk, önemli olanın kişiler değil, onların fikirleri olduğunu anlatmak istemiştir.
Atatürk’ü anlamak için ne yapmalıyız?
Atatürk’ü anlamak demek; ideallerini görmek, yaşama geçirdiği fikirleri görmek, fikirleri duygulara dönüştürmek demektir. Bunlar başarılmadıkça cumhuriyetin ve demokratik yaşamın kazanımları yaşanmadan silinir gider.

Atatürk görmek ne demektir?​

Rüyada Atatürk’ü görmek, rüya sahibinin Atatürk’ün izinden giderek onurlu be başarılı bir yaşam süreceğine işaret eder. Rüya sahibi, çevresindeki kişilere de Atatürk sevgisini aşılamak için uğraşır. Rüyada Atatürk’ün sesini duymak, rüya sahibinin onu kahraman olarak severek çok büyük bir saygı duyduğuna işaret eder.
Mustafa Kemal Atatürk Benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü ne zaman ve niçin söylemiştir?
tamamı, “benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” şeklinde olan ebedi başkomutanımız `gazi mustafa kemal atatürk`’ün cümlesi. 1925 yılında söylemiş. atam, allah senden razı olsun.
Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak neden söyledi?
mustafa kemal bu sözü izmir suikasti haberinin patlamasının ardından söylemiş, mevcut ve gelecekteki suikastçilere bir nevi mesaj yollamıştır, beni öldürseniz de bu cumhuriyet yıkılmaz gibisinden.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak nerede söyledi?​

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözünü işte bu balonun ardından, basın mensuplarına verdiği mülakatta, İzmir’de söylemiştir.
Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak hangi olay?
*BENİM NAÇİZ VÜCUDUM ELBET BİR GÜN TOPRAK OLACAKTIR, ANCAK TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET PAYİDAR KALACAKTIR. 16 Haziran 1926 günü İzmir’de Atatürk’e suikast yapmayı planlayanlar yakalanınca, halk Atatürk’e büyük sevgi gösterisi yapmaktadır. Bunu üzerine Atatürk yayımladığı bir genelgede söylemiştir.
Atatürk’ü kelimesi nasıl yazılır?
“Atatürk’ü de mi?” yoksa “Atatürk’üde mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Atatürk’üde şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Atatürk’ü de şeklinde olmalıdır.

Rüyada Atatürk resmi görmek ne demek?​

Rüyada Atatürk’ün resmini görmek, Kişinin kariyeri bakımından önemli yerlere geleceğini, güçlü ve kudretli biri olması demektir. Aynı zamanda kişinin maddi olarak zenginleşeceğini işaret eder. Rüyada Atatürk’ün resmini görmek yurt içi veya yurt dışı eğitim için başarılı bir eğitim hayatı olacağına delalettir.
Rüyada Anıtkabir görmek ne demek?
Rüyada Anıtkabir görmek, kişinin çevresindekilere yük olmamaya çalışan birisi olacağı demektir. Rüya sahibinin başkasına el açmayacağı ve kendi çabalarıyla bir şeyler yapmaya çalışacağı anlamına gelmektedir.
Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır?
“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Artova Hükümet Konağı Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Türk milletinin büyük kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıldı.

Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak hangi olaydan sonra?​

Mustafa Kemal Atatürk Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır sözünü hangi olay sonucunda söylemiştir?
Atatürk’ün sevmediği laf nedir?
‘Atatürk’ lafını ilk kez dönemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal’de çok beğenerek soyadı olarak almıştı. Kendisine ‘Ata’ diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı.

Payidar kılmak ne demek?​

Bu kelime ‘kalıcı’ ya da ‘sonsuza kadar yaşayacak olan’ anlamlarına gelmektedir. Burada ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dile getirmek istediği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağı anlamıdır. Bu anlamı üzerinden Türkçe içerisinde tek başına ya da cümle ile beraber kullanmak mümkün.
Atatürk ölmeden önce ne dedi?
Atatürk’ün hayatıyla ilgili 20 yıldır araştırmalar yapan Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Ali Güler, Atatürk’ün ölmeden önce son sözünün “Aleykümselam” olduğunu söyledi.
Atatürk neden ata lafını sevmezdi?
1. “Ata” lafını sevmezdi: “Atatürk” lafını ilk kez dönemin Türk Dil Kurumu Başkanı bir konuşmasında kullanmış, Mustafa Kemal’de çok beğenerek soyadı olarak almıştı. Kendisine “Ata” diye hitap edilmesinden hiç hoşlanmazdı.

Naciz vücudum ne demek?​

değeri olmayan veya değeri çok az olan, önemsiz, kıymetsiz. farsça olumsuzluk ön eki na ile şey anlamına gelen çiz sözcüğünün birleşiminden oluşmuş kelime. atatürk’ün kendinden bahsederken söylediği benim naçiz vücudum sözünü de bu bağlamda benim değersiz varlığım olarak kabul edebiliriz.

Geri