AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Benekli begonya nasil cogaltilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.445
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Benekli begonya nasıl çoğaltılır?​

ÇİLLİ BEGONYA ÇOĞALTMA Tohumdan, çelikle ya da kök ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz. Tohumları kış mevsiminde uygun toprak üzerine, yüzeye yakın olacak şekilde dikiyoruz. İlkbahar mevsimine doğru filizlendikten sonra uygun saksılara bitkileri aktarabilirsiniz.

Begonya çiçeği neden çürür?​

Begonya çiçeği neden çürür?
Kök çürümesi problemi ve sulama Rizom gövdeli ev begonyalarında çürümeler yanlış toprak ve yanlış sulama yüzünden ve bir de bitki besinini yanlış usulde vermekten dolayı olur. Sulama tarzı çok önemlidir. Toprakta kaydadeğer bir kuruma olmadıkça bekleyin. Sulama gerektiği zaman bolca su kullanın.

Begonya çiçeğinin toprağı nasıl olmalı?​

Doğrudan saksı çiçeği olarak aldığınız begonya bitkinizi ise eve geldikten sonra ona uygun boyutta bir saksı ve toprakla buluşturmanız gerekir. Burada seçmeniz gereken toprak türü humuslu ve lifli toprak olmalıdır. Eğer toprağınız lifli değilse içine bir miktar kum karıştırmanız gerekebilir.

Begonya dalından nasıl çoğaltılır?​

Begonya dalından nasıl çoğaltılır?
Begonya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
- Köklerinden ayırarak: Köklerden filizlenen begonyayı dikkatlice ayırın.
- Tohumla çoğaltma: Begonya tohumu ile bitkinizi çoğaltabilirsiniz.
- Dizilen tohumların üzerine hafif baskı yaparak toprak altına girmesini sağlayın.

Karyağdı çiçeği nasıl çoğaltılır?​

Karyağdı Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Karyağdı çiçeği iddiasız olsa bile, iki ila üç yıl sonra o güzel şeklini kaybeder. Böyle bir durumda, çelik yöntemiyle kolayca çoğaltılabilir.

Begonya çiçeği güneşi sever mi?​

Begonya çiçeği güneşi sever mi?
Konum: Sabah güneşini çok seven bitkidir. Güneş gittiğinde ise yarı gölgeli ortamlarda kalmak ister. Begonya ışığı seven bir bitkidir.

Begonyam çiçek açmıyor ne yapmam lazım?​

Begonya çiçeği dallarının üzerindeki çiçekler solup geçtikten sonra bitkimizin bir daha çiçek açması için solan yaprakları kesilerek budanmalı ve kesilen bölgenin içine hava akımının girmesine engel olmak için, üzeri kapatılmalıdır.

Begonya nerede durmalı?​

Begonya nerede durmalı?
Anavatanı Güney Amerika olan bitkimiz, Begoniaceae familyasına mensuptur. Ilıman bir ortamda yaşamını sürdürmesi gerektiğinden iç mekan, begonyalar için çok uygundur. Begonya çiçeğinin bakımı için en önemli hususlar, çiçeğin yerini sevmesi ve doğru zamanda doğru miktarda verilen sudur.

Begonya çiçeği nasıl Köklendirilir?​

Suda köklendirme: Bu yöntem ile bitkiden bir dal alınır ve suyun içinde bekletilir. Yaklaşık 1 ay içinde suyun içinde bekleyen köklerde büyüme meydana gelir. Kökleri büyüyen begonya yaprağı istenilen saksıya aktarılır.

Çilli yaprak çiçeği nasıl çoğalır?​

Çilli yaprak çiçeği nasıl çoğalır?
Çilli yaprak çelikle ve tohumla çoğaltılır. Çelikler biraz yavaş köklenir.

Karyağdı çiçeği ne zaman çiçek açar?​

Karyağdı çiçeği, en iyi bilinen ve en popüler Pilea türlerinden biridir. Yaprakların yüzeyindeki yeşil yaprak damarları arasında dört sıra kabarık, gümüşi beyaz benekler bulunur. Bitki yılın herhangi bir zamanında küçük çiçekler açabilir fakat çiçekleri genellikle göze çarpmazlar…
 
Benekli begonyaları çoğaltmanın birkaç farklı yolu bulunmaktadır. Tohumdan çoğaltma, çelikle çoğaltma ve kök ayırma yöntemleri en yaygın olanlardır. Tohumları uygun bir toprak üzerine diktikten sonra ilkbaharda uygun saksılara aktarabilirsiniz. Çelikle çoğaltma yönteminde ise köklerden filizlenen begonyayı dikkatlice ayırabilirsiniz. Kök ayırma yöntemi de kullanılabilir. Tohumla çoğaltma ise begonya tohumunu kullanarak bitkiyi çoğaltmaya olanak tanır. Dizilen tohumların üzerine hafifçe bastırarak toprak altına girmesini sağlamanız gerekmektedir.

Begonya çiçeğinin toprağı humuslu ve lifli olmalıdır. Eğer toprağınız lifli değilse bir miktar kum karıştırarak uygun hale getirebilirsiniz. Sulama konusunda da dikkatli olmalısınız. Toprakta belirgin bir kuruma olmadan sulamaya özen göstermelisiniz. Begonyalar sabah güneşini sever ancak öğleden sonra aşırı güneş ışığından korunmalıdır.

Karyağdı çiçeği ise çelik yöntemiyle kolayca çoğaltılabilir. İki ila üç yıl sonra güzel şeklini kaybetmeye başladığında çelik yöntemiyle çoğaltarak genç ve sağlıklı bitkiler elde edebilirsiniz.

Begonyanız çiçek açmıyorsa solmuş yaprakları keserek ve hava akımını engelleyecek şekilde kesilen bölgeyi kapatarak yeni çiçeklenmeye teşvik edebilirsiniz. Begonyalar iç mekanda güneşi seven bitkilerdir ve doğru bakım ile uzun süre çiçekli kalabilirler.

Çilli yaprak çiçeği çelikle ve tohumla çoğaltılabilir. Çeliklerin köklenmesi biraz daha uzun sürebilir. Köklerinde büyüme meydana gelmesi için yaklaşık 1 ay gibi bir süre su içinde bekletilebilir.

Karyağdı çiçeği yılın herhangi bir zamanında çiçek açabilir ancak çiçekleri genellikle gözden kaçabilir. Yapraklarındaki yeşil yaprak damarları arasında dört sıra kabarık, gümüşi beyaz beneklerle süslüdür. Bu benekler karyağdı çiçeğini diğer bitkilerden ayıran karakteristik özelliklerinden biridir.
 
Geri
Üst