- Konu Yazar
Bende öptüm nasıl yazılır?
Ben de TDK’ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır. Dahi anlamını taşıyan de eki ayrı yazılır.Bende bende nasıl yazılır?
Bende bende nasıl yazılır?TDK’ye göre “bende” kelimesi ayrı yazılmaktadır. Yani bu kelimenin doğru yazılımı BEN DE şeklinde olmalıdır. Bu kelimedeki gibi dahi anlamını taşıyan de ekinin doğru yazılımı ayrı yazılmasıdır. Ben de kelimesinin anlamı kişinin nitelenmesi ve kişinin de dahi, dahil olduğunu anlatmaktır.
Ben de seni seviyorum nasıl yazılır?
Ben de seni seviyorum nasıl yazılır?“Oraya ben de gideceğim”, “Ben de seni seviyorum”, “Sen de verecek misin?” gibi cümlelerde “De”ler, birer bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.
Bende nasıl yazılır Ekşi?
farsça bagli, baglanmis anlaminda bir kelime, osmanlicada kul, kole ve esir gibi anlamlarda kullanilmis. aslında “ben dahi” anlamında kullanıldığında “de” eki ayrı yazılır ama nedense elim yanlışına alışmış devamlı bitişik yazıyorum.Ben mi nasıl yazılır?
Ben mi nasıl yazılır?Bende mi kelimesinin doğru yazımı ben de mi şeklindedir. Ayrı olarak yazılan şekli doğrudur. Dahi anlamını taşıyan ekler ayrı olarak yazılıyor.
Bende seni özledim de ayrı mı?
Bende seni özledim de ayrı mı?Ortaya, anlamsız saçma sapan bir şey çıkıyorsa ayrı; anlamlı bir şey çıkıyorsa bitişik. Örnek: ‘Ben de özledim. ‘ > ‘Ben de (de) özledim. ‘ Anlamsız olduğu için ayrı yazılıyor!
Türkçe içindeki “I love you” için bağlamsal örnekler I love you. Seni seviyorum.
Ana Nasıl Yazılır?
Ana Nasıl Yazılır?Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka …
Şuan şu an mı?
Şuan şu an mı?Şu an kelime grubu hem cümlede hem de soru anlamı üzerinden kullanılabilmektedir. Tam o anda gerçekleşen bir durumu anlatan ifadeye sahiptir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit ise bu kelime grubunun doğru yazılışı, ‘Şu an’ şeklinde öne çıkıyor.