Bende ogretmenim nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Bende öğretmenim nasıl yazılır?​

Bende kelimesinin yazımına dair internette sıkça araştırılma yapılmaktadır. Ayrıca TDK sözlüğünde de kelimenin doğru yazımına dair bilgiler mevcuttur. Ben de TDK’ya göre ayrı yazılmaktadır. Kelimenin doğru yazımında de eki her zaman ayrı olarak yazılmaktadır.
Iyi ki öğretmenim nasıl yazılır?
Bu kelimenin iyiki, iyi ki olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı iyi ki şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.
Ilk öğretmen nasıl yazılır?
Başöğretmen hem bir unvan hem de birleşik kelimedir. Bu nedenle ayrı değil bitişik yazılması gerekir.

Bende de nasıl yazılır TDK?​

TDK’ye göre “bende” kelimesi ayrı yazılmaktadır. Yani bu kelimenin doğru yazılımı BEN DE şeklinde olmalıdır. Bu kelimedeki gibi dahi anlamını taşıyan de ekinin doğru yazılımı ayrı yazılmasıdır.
Zeynep öğretmen nasıl yazılır?
Zeynep Öğretmen yazarken büyük yazılır. Kişi adlarından önce veye sonra gelen meslek adları büyük yazılır.
Iyi ki varsın ki ayrı mı?
”İyi ki varsın” diyaloglarda ve yazışmalarda sıklıkla kullanılan bir sözdür. Zamanla kalıplaşan bu ifadenin doğru yazılması için Ki’nin ek mi yoksa bağlaç mı olarak kullanıldığını bilmek gerekir. İlgi ve iyelik eki olan ”ki” bitişik yazılırken bağlaç olarak kullanılan ki ayrı yazılmalıdır.
Bu sözcüğün iyiki ve iyi ki şeklinde yazıldığı sorgulanmaktadır. Sözcüğün doğru kullanımının, iyi ki biçimde olduğunu söylemek kesin olacaktır. İyi ki ayrı yazılmaktadır.
Öğretmen yazarken Ö büyük mü?
Meslek ve saygı bildiren sözcükler özel isimle birlikte kullanılmışsa büyük.özel isim olmadan kullanılmışsa küçük harfle başlar.
İlköğretim nedir TDK?
İLKÖĞRETİM NE DEMEK: Birkaç öğretim basamağından oluşan örgün eğitim sisteminin temel bilgi ve becerileri kazandıran sekiz yıllık ilk basamağı, ilköğrenim, zorunlu öğrenim.

Geri