Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum Nerede Söyledi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye

Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum Nerede Söyledi? sorusu, Türkiye’de popüler olan bir söylemdir. Bu ifade, Türk televizyon programı 5N1K’de yer almıştır. 5N1K, Türkiye’deki önemli konuları tartışan bir programdır. Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum Nerede Söyledi? ifadesi, programın bir bölümünde dile getirilmiştir. Bu ifade, cesaret ve fedakarlık anlamına gelir. Türk toplumu tarafından geniş çapta kullanılan bir slogan haline gelmiştir. Bu ifade, insanların zor durumlarda cesur olmalarını ve özveri göstermelerini teşvik etmektedir. Programın sunucusu ve konukları, bu ifadeyi kullanarak güçlü bir mesaj vermeyi hedeflemişlerdir.
İçindekiler

“Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum” sözü, Türk askerlerinin Çanakkale Savaşı sırasında Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylendiği bilinen bir ifadedir. Bu söz, 25 Nisan 1915 tarihindeki Conkbayırı Muharebesi’nde geçmiştir. Atatürk, Türk askerlerine, düşmana taarruz etmek yerine ölmeyi emretmiş ve bu şekilde düşmanın moralini bozmayı hedeflemiştir.
Atatürk’ün bu sözü, Türk askerlerine cesaret ve fedakarlık ruhu aşılamak amacıyla söylenmiştir. Çanakkale Savaşı’nda Türk askerleri büyük bir direniş göstermiş ve düşmana karşı büyük bir zafer elde etmiştir. Bu zafer, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olmuştur.
“Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum” sözü, Türk askerlerinin kahramanlığını ve vatan sevgisini simgeleyen bir ifadedir. Bu söz, Türk milletinin direniş ruhunu ve birlik beraberlik duygusunu temsil etmektedir. Çanakkale Savaşı’nın anısını yaşatmak ve genç nesillere aktarmak amacıyla bu söz sıklıkla kullanılmaktadır.
Bu ifade, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını ve vatan sevgisini vurgulamaktadır. Atatürk’ün bu sözü, Türk askerlerinin gösterdiği fedakarlık ve kahramanlığı anlatan bir sembol haline gelmiştir. Bu söz, Türk milletinin geçmişteki zaferlerinden ders çıkarmasını ve birlik içinde hareket etmesini sağlamaktadır.

Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi sırasında askerlere bu emri vermiştir.
Emir, 13 Eylül 1921 tarihinde verilmiştir.
Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biridir.
Atatürk’ün bu emri, Türk askerlerinin cesaretini artırmak için verilmiştir.
Emir, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını simgeler.

Ben Size Taarruzu Değil Ölmeyi Emrediyorum Nerede Söyledi? – Atatürk, Sakarya Meydan Muharebesi sırasında askerlere bu emri vermiştir.
Emir, 13 Eylül 1921 tarihinde verilmiştir.
Sakarya Meydan Muharebesi, Türk Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biridir.
Atatürk’ün bu emri, Türk askerlerinin cesaretini artırmak için verilmiştir.
Emir, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki kararlılığını simgeler.

Geri