- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ben robot hangi roman türüdür?
Ben, Robot (İngilizce özgün adı: I, Robot), Amerikalı yazar Isaac Asimov’un birbiri ile bağlantılı dokuz öyküsüden oluşan ve 1950 yılında Gnome Press etiketiyle yayınlanan bilimkurgu romanı.Ben robot ne anlatıyor?
Ben Robot, okurlarına Isaac Asimov’un kalemiyle kurduğu, alışılagelmişin dışında yepyeni bir dünya sunuyor. Kitaptaki 10 robot hikayesinin ortak noktası ise Dr. Susan Calvin isimli emekli bir robot psikoloğu. Tüm bu hikayeler, Calvin’in görevi süresince karşılaştığı robotlarla olan anılarından derleniyor.Ben robot psikolojik roman mı?
Kimi kaynaklara göre öyküler arasındaki kısa geçişlerin yarattığı atmosfer sebebiyle kitap roman sınıfına sokulurken, kimi kaynaklarda ise direkt öykülerin baz alınması sonucu bir öykü derlemesi olarak kabul ediliyor.
Ben robot değilim ne anlama gelir?
14 Aralık 2014’te Google, reCAPTCHA’nın yeni bir sürümünü geliştirdiğini duyurdu: Bugün oldukça yaygın olan “Ben robot değilim” tıklama kutusu. Bu sürüm, kullanıcının bozuk metni yazıya geçirmesinin yerine bir insan veya bot olup olmadığınızı tek bir tıklama ile anlar.
Ben robot bilim kurgu romanı mı?
Bilim kurgu alanında bir efsane haline gelmiş olan Rus asıllı Amerikalı yazar Isaac Asimov, kaleme aldığı Ben Robot adlı eserinde, birbirinden farklı dokuz robot hikayesini işliyor.Asimov serisi nasıl okunur?
Yani şu sırayla:Vakıf kitap serisi hangi sırayla okunmalı?
Olayların oluş kronolojisine göre serideki kitaplar
Ben robot değilim uyarısı neden çıkar?
Bu sorunların bolluğunu aşmak için ve yasal bir kullanıcı ile bir bot arasında ayrım yapmak için bir kontrol gereklidir. Bu yüzden sitelere giriş yaptığınızda “Ben robot değilim” testi ile karşılaşıyorsunuz. CAPTCHA’ların devreye girdiği yer de burasıdır.