AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ben robot hangi roman turu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ben robot hangi roman türü?​

Bilim KurguHikâyeRomanFantastik KurguBen Robot/Türler

Ben robot neyi anlatıyor?​

Ben robot neyi anlatıyor?
2035 yılı toplumda robotların büyük rol oynamaya başladığı bir zamandır. Bu şartlar altında, aslında robot fobisi olan, Chicago Polis Ofisi’nden Del Spooner için hayat giderek zorlaşmaktadır. Daha da kötüsü henüz bir cinayet davasını üstlenmiştir ki söz konusu davada katilin bir robot olmasından şüphelenilir.

Robot yasaları nelerdir?​

Robot yasaları nelerdir?
Birinci Yasa: Bir robot, bir insana zarar veremez ya da zarar görmesine seyirci kalamaz. İkinci Yasa: Bir robot, birinci kuralla çelişmediği sürece bir insanın emirlerine uymak zorundadır. Üçüncü Yasa: Bir robot, birinci ve ikinci kuralla çelişmediği sürece kendi varlığını korumakla mükelleftir.

Ben robot hangi yılda geçiyor?​

Konusu. Yıl 2035, robotlar artık insan hayatının ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanların robotlara olan güveni tamdır ama içlerinden bir kişi hariç. O da biraz paranoyak bir dedektif olan Del Spooner’dır.

Ben robot roman mı?​

Ben robot roman mı?
Ben, Robot’ta, Isaac Asimov en ünlü 9 robot öyküsünü toplamıştır. Bu öyküler, gelecek nesillerin robot öyküleri için bir yol gösterici olmuş, bilimkurguda robotun ciddiye alınmasını sağlamıştır.

Asimov hangi sırayla okunmalı?​

Asimov hangi sırayla okunmalı?
Yani şu sırayla:
- Vakıf (İthaki) / İmparatorluk (Altın)
- Vakıf ve İmparatorluk (İthaki) / Altın Galaksi (Altın)
- İkinci Vakıf (İthaki) / Gizli Tanrılar (Altın)
- Vakıf’ın Sınırı (İthaki) / Galaksi Çöküyor (Altın)
- Vakıf ve Dünya (İthaki & İnkılap)
- Vakıf Kurulurken (İthaki) / İmparatorluk Kurulurken (Altın)

Ben robot nasıl bir kitap?​

isaac asimov’un robotlarla ilgili bilim kurgu kitabı. ilk hikaye robbie hariç robotbilimin üç kanunu üzerine şekillenen tüm hikayeler kurgu bakımından gayet iyiydi. özellikle robot cutie’nin sorgulamaları insanlık ve dinler arasındaki bağlantıyı güzel özetlemiş.

4 temel robot yasası nedir?​

4 temel robot yasası nedir?
1)Robotlar, insanlara zarar veremez ya da eylemsiz kalarak onlara zarar gelmesine göz yumamaz. 2) Robotlar, Birinci Kanun’la çakışmadığı sürece insanlar tarafından verilen emirlere itaat etmek zorundadır. 3) Robotlar, Birinci ya da İkinci Kanun’la çakışmadığı sürece kendi varlıklarını korumak zorundadır.

Ben robot kaç yılında yazıldı?​

Ben robot kaç yılında yazıldı?
Ben Robot (İngilizce orijinal adı: I, Robot) Isaac Asimov tarafından yazılan dokuz bilimkurgu öyküsünün toplandığı kitap. İlk kez 1950’de Gnome Press tarafından basılmıştır. Hikâyeler ilk kez amerikan dergileri Super Science Stories ve Astounding Science Fiction’da 1940 ile 1950 arasında yayımlanmıştır.

**Ben Robot**, Isaac Asimov tarafından yazılan dokuz bilimkurgu öyküsünün toplandığı bir kitaptır. Hikayeler ilk kez 1940 ile 1950 yılları arasında Amerikan dergileri Super Science Stories ve Astounding Science Fiction'da yayımlanmış, daha sonra 1950'de Gnome Press tarafından kitaplaştırılmıştır.

Roman, 2035 yılında geçmektedir ve robotların insan yaşamında önemli bir rol oynadığı bir dönemi konu almaktadır. Chicago Polis Ofisi'nden bir dedektif olan Del Spooner, robotlara karşı bir fobiye sahip olmasına rağmen bir cinayet davasını üstlenir. Bu davada, katilin bir robot olabileceği şüphesi doğar.

Robotlarla ilgili önemli bir kavram olan "Robot Yasaları" da kitapta karşımıza çıkar. Bu yasalar; bir robotun bir insana zarar veremeyeceği ya da zarar görmesine seyirci kalamayacağı, bir robotun bir insanın emirlerine uymak zorunda olduğu ve bir robotun kendi varlığını korumakla yükümlü olduğu prensipleridir.

Isaac Asimov'un kaleme aldığı bu eser, robotları ve yapay zekayı ciddiye alan, insanlık ve teknolojinin etkileşimini sorgulayan birçok önemli kavramı içinde barındırmaktadır. Eğer bilimkurgu ve yapay zeka temasına ilgi duyuyorsanız, "Ben Robot"u okumanızı öneririm.

Ayrıca Asimov'un diğer eserlerini okumak isterseniz, "Vakıf" serisini aşağıdaki sırayla okuyabilirsiniz:
1. Vakıf
2. Vakıf ve İmparatorluk
3. İkinci Vakıf
4. Vakıf'ın Sınırı
5. Vakıf ve Dünya
6. Vakıf Kurulurken

Geri