Ben oyunu nedir?
2- Ben Oyunları: Çocukların çeşitli yönleriyle kendilerini tanımalarına ve yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan oyunlardır. Çocuk 2-3 yaşlarında genellikle ‘ben merkezci’ dir. Bu yaşlarda çocuk, çevresiyle ilgilendiğinden daha çok kendisiyle ilgilenir.Hayali oyun ne demek?
Diğer bir adı ile sembolik oyun. Bir çeşit taklit etme oyunu da diyebiliriz. Hayali oyun oynamak normal gelişim gösteren bir çocuk için vazgeçilmezdir. Çünkü bir çocuğun hayali oyunları oynayabilmesi hem zihinsel hem de duygusal açıdan belirli bir gelişim düzeyine gelmiş olduğunu gösterir.Goalball, görme engellilere özgü bir takım sporudur. Goalball yalnızca tamamen kör olan veya görme engeli bulunan sporcular tarafından oynanır.
Goalball Nerede Oynanır?
Oyun, bir orta çizgisiyle ikiye bölünmüş dikdörtgen biçiminde bir jimnastik salonu sahasında oynanır. Her takım sadece kendi yarı sahasında hareket etme hakkına sahiptir. Her kalenin önünde bulunan, elle hissedilebilecek çizgiler oyuncuların kendilerini yönlendirmesine yardımcı olur.
Goalball Oyuncuları engelli mi?
Goalball, görme engelli erkek ve kadın sporcular tarafından ve 3’er kişilik iki takımla oynanır. Her takımda maksimum 3 yedek sporcu vardır. Takımlar arasında adil bir yarış olduğundan emin olmak için tüm oyuncuların müsabaka boyunca “blackout” denilen göz maskeleri takmaları gerekir.