AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ben niye kilo aliyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ben niye kilo alıyorum?​

Eğer yakabileceğimizden daha fazla gıda alırsak, fazla kaloriler vücudumuzda yağ olarak birikir ve obezite ortaya çıkar. Alınan karbonhidratlar vücutta sadece glikojen olarak depolanır ki, bunun miktarı 300-500 gram kadardır. Devamlı fazla alınan karbonhidratlar ise vücudumuzda yağa dönüşerek depolanır ve kilo alırız.

Kilo alımını engellemek için haftalık kaç dakika fiziksel aktivite?​

Kilolu ve obez bireylerde riski minimize etmek için haftada en az 150 dakika orta şiddetli aktivite önerilmiştir. Uzun süreli kilo kaybı için haftada 200-300 dakika orta şiddette aktivite veya 2000 kalori ve fazla enerji harcaması içeren fiziksel aktivite tavsiye edilmektedir.
Cok kilo aldim nasil verebilirim?
Uykunuzu düzenli uyumanız kalori yakmanıza yardımcıdır. Karbonhidrat Hayatınızda Olmasın; karbonhidratlı gıdalar aşırı kilo yapar ve yakılması zordur. Sebze, meyve ya da protein tüketin. Porsiyonlarınızı Küçültün; küçük porsiyonlar alabilecek tabaklar kullanın ki, az yemeğe alışabilesiniz.
Aşırı kilo alma neyin belirtisi?
Tiroidin az çalışması aşırı kilo aldırıyor Kilo alımının en önemli sebeplerinden biri hormonal rahatsızlıklardır. Bunların başında hipotiroidi; yani tiroid bezinin az çalışması gelmektedir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı da kilo alımına sebep olabilmektedir.

Hızlı kilo alma neden olur?​

En beklemediğiniz zamanda kilo almışsanız, bunun bazı başka sebepleri olabilir:
- Uyku eksikliği kilo aldırabilir. Vücudun işlevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için iyi dinlenmesi gerekir.
- Stres kilo aldırabilir.
- İlaçlar kilo almanıza neden olabilir.
- Bazı hastalıklar kilo aldırabilir.
- Menopoz kilo aldırabilir.

Insan neden hızlı bir şekilde kilo alır?​

Kilo alımının en önemli sebeplerinden biri hormonal rahatsızlıklardır. Bunların başında hipotiroidi; yani tiroid bezinin az çalışması gelmektedir. Menopoz, andropoz gibi hormon yetersizlikleri, insülin fazlalığı ve kortizol fazlalığı da kilo alımına sebep olabilmektedir.
Bir türlü kilo veremiyorum ne yapmalıyım?
Bir türlü kilo veremiyorum diyenler için 7 basit sabah…
- 1-Gün ışığından yararlanmak. Güneş ışığı vücudunuzun sirkadyen ritmini, yani vücut saatinizi ayarlayan mavi ışıkları içeriyor.
- 2-Günü aktif geçirmek. Sabah egzersizinin öneriliyor olmasının pek çok mantıklı sebebi bulunuyor.
- 4-Tartılma.
- 5-Daha fazla uyku.
Moral bozukluğu kilo verdirir mi?
Stres, umduğunuzun aksine kilo aldırır ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi Tıp Bölümü’nün yaptığı bir araştırmaya göre stres başlı başına hücreler üzerinde meydana getirdiği değişiklikler yüzünden kilo almanıza sebep olabiliyor.

Geri