- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ben ne zamiri?
Basit Zamirler: Kök hâlindeki zamirlerdir: Ben, sen, o, biz, siz, onlar, bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar, hepsi, çoğu, birisi, hangisi, kaçı, bazısı…Them çoğul mu?
They (Onlar) zamiri, he/she/it zamirlerinin çoğul hali olduğundan,” it” için çoğul olarak da, yani cansız varlıklar ve hayvanların çoğulu için de kullanılır. Yani hem insan, hem insan olmayanlar için kullanılabilir.
Hangi ne zamiri?
Zamir veya adıl, cümlede varlıkların adları yerine kullanılabilen ve adların yerine getirdiği bütün fonksiyonları yerine getirebilen isim soylu kelime. Ben, sen, o, biz, siz, onlar; kendim, kendin, kendi, kendimiz, kendiniz, kendileri; bu, şu, o; kim, ne ve biri gibi kelimeler, sıklıkla zamir olarak kullanılır.Şahıs zamiri nasıl bulunur?
Kişi zamirleri, insanın yerini tutmakta olan zamirler şeklinde nitelendirilir. Kişi zamirleri ben, sen, o şeklinde tekil ve biz, siz, onlar şeklinde çoğul zamirlerdir. Bunlar aşağıdaki gibi açıklanmaktadır….Tekil Şahıs= O,
- Çoğul Şahıs= Biz,
- Çoğul Şahıs= Siz,
- Çoğul Şahıs= Onlar.
He, She, It yani 3.tekil öznelerinde fiile ‘-s’ takısı gelir. Örnek cümleler; She often goes to Paris. / O, sık sık Paris’e gider. I run in the park every morning. / Her sabah parkta koşarım.
Was hangi şahıs?
Was ve were, her ikisi de, ‘to be’ fiilinin geçmiş zaman halidir. Be fiili irregular yani düzensiz bir fiildir ve sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle kullanımı noktasında bir özene ihtiyaç vardır. Was yardımcı fiili birinci ve üçüncü tekil şahıslar ile beraber geçmişte olmuş olaylardan söz edilirken kullanılır.