- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Ben kız kardeşimin eşinin neyi oluyorum?
bildiğin enişte . ama nedense ablanın kocasına enişte demek çok daha yakışır gibi. kız kardeşin kocası böyle ufak olurmuş gibi sanki… bilemedim… adıyla hitap edilir genelde. o yüzden cevap verirken genelde “efendim abla/abi” der..Eşinin erkek kardeşine ne denir?
Kayınço ve kayın birader evli kişilerinin erkek kardeşlerini tanımlamak için kullanılır. Kadın eş için kocasının erkek kardeşi, erkek eş için ise karısının erkek kardeşi anlamına gelir.
Abimin eşine ne denir?
abinin karısı yengedir. ama aradaki samimiyete göre hitap şekli değişebilir. Yenge denir.Benim sevgilim ablamın neyi olur?
Siz erkekseniz müstakbel baldızınız olur eğer siz bayansanız o zaman müstakbel görümceniz olur.
Evleneceğin kızın abisi neyin olur?
kayınço.Kocamın abisine ne denir?
“Kocamızın abisi bizim kayınımız olur. TEYZE: Annemizin kız kardeşine teyze denir. DAYI: Annemizin erkek kardeşine dayı denir.” “Kocamızın abisi bizim kayınımız olur.
Damadın kız kardeşi ne olur?
Kayınbirader, kayın: Gelinin erkek kardeşi damada, damadın erkek kardeşi de geline kayınbirader olur. Elti: İki erkek kardeşin karıları bir birlerinin eltisi olur. İki erkek kardeş bir ailenin iki kız kardeşiyle evlenirse bu iki kız kardeş aynı zamanda birbirlerinin eltisi olurlar.Bir kızın abisinin eşi onun neyi olur?
Diyelim iki veya daha fazla sayıda kız kardeş var. Bu kız kardeşlerin kocaları, birbirlerine bacanak şeklinde hitap eder. Yani damat, eşinin kız kardeşinin kocasına bacanak der.
Abinin Karısının annesine ne denir?
Kızın, kız kardeşi erkek için ” baldız, ” erkek kardeşi de ” kayınbirader ” olur. Kadın kocasının, koca da karısının anne ve babasına kayınpeder, kayınvalide derler.Erkek kardeşinin çocuğu neyin olur?
Yeğen kültürümüzde kardeş çocuğuna denmektedir. Kuzen kelimesi de kardeş çocuklarının birbirlerine olan akrabalık mesafesidir. İki kardeşin çocukları birbirlerine kuzen olmaktadır. Kardeşinizin çocuğu yeğeniniz kardeşinizin çocuğuyla sizin çocuğunuz kuzen olmaktadır.