AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ben Hur kac dalda Oscar aldi?

Editör

Yeni Üye

Ben Hur kaç dalda Oscar aldı?​

Detaylar. İlk Ben-Hur filmi 11 Dalda Oscar Ödülü alarak en çok Oscar Ödülü alan film olmuştur.

En iyi film ödülü nedir?​

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 94. Akademi Ödüllerinde “En İyi Film” film ödülünü “CODA” kazandı.

Yehuda Ben-Hur kimdir?​

Yehuda Ben-Hur kimdir?
Ben-Hur, tam adı Judah Ben-Hur olan kurgusal bir roman karakteridir. Hikâyeye göre Ben-Hur Yahudi bir aristokratken, İmparator Tiberius döneminde, Romalı arkadaşı Messala’nın ihaneti ile köleleştirilmiştir.

Hobbit kaç tane Oscar aldı?​

Seyirci de, mahşer duygusu uyandıran bu filmle özdeşleşmişti. Bu yapıtla 17 Oscar ödülü kazanan Jackson, dokuz yıl sonra Tolkien’in Hobbit: Beklenmedik Yolculuk adlı romanıyla geri döndü.

Oscar ödülleri kimlere verildi 2022?​

En iyi erkek oyuncu ödülü Will Smith’e giderken, en iyi kadın kadın oyuncu ödülünü Jessica Chastain aldı. Jane Campion da, The Power of the Dog filmi ile en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü

2022 Oscar ödülünü hangi film aldı?​

2022 Oscar ödülünü hangi film aldı?
2022 OSCAR ÖDÜLÜNÜ HANGİ FİLM ALDI? Bu yıl düzenlenen Oscar Ödül Töreni’nde ‘En İyi Film Ödülü’ Coda filmine verildi. Emilia Jones, Marlee Matlin, Eugenio Derbez gibi isimlerin kadrosunda yer aldığı Coda filmi birçok kişi tarafından beğeni toplamıştı.

Ben Hur filmi nerede çekildi?​

Kitap daha önce 1925 ve 1959’daki aynı adlı filmler içinde uyarlanmıştı. Filmin oyuncu kadrosunda Jack Huston, Morgan Freeman, Toby Kebbell, Nazanin Boniadi ve Rodrigo Santoro yer almaktadır. Temel çekimler 2 Şubat 2015’te İtalya, Roma’da başladı ve 6 ay sonra Ağustos 2015’te bitti.

Titanik kaç Oscar ödülü aldı?​

Mankiewicz’in 1950 yılındaki Perde Açılıyor filminin rekorunu egale ederek on dört Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve En İyi Film ile En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere on birini kazandı.

Titanik filmi toplam kaç adet Oscar kazanmıştır?​

Titanik filmi toplam kaç adet Oscar kazanmıştır?
On dört dalda Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve En İyi Film ile En İyi Yönetmen dalları da dahil olmak üzere on bir dalda kazandı.

Ben Hur filmi toplamda 11 dalda Oscar ödülü almıştır ve en çok Oscar ödülü alan film unvanını taşımaktadır. Ödüller arasında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu gibi kategoriler bulunmaktadır. Yehuda Ben-Hur ise kurgusal bir roman karakteridir ve hikayesinde Yahudi bir aristokrat olan Ben-Hur'un Romalı bir arkadaşının ihaneti sonucu köleleştirilmesi anlatılmaktadır.

Hobbit filmleri, 17 Oscar adaylığına sahip olup, bu adaylıklardan dokuz tanesini kazanmıştır. Filmin yönetmeni Peter Jackson'dır. 2022 yılında gerçekleşen Oscar Ödülleri'nde ise En İyi Film ödülünü "CODA" filmi almıştır. Ayrıca Will Smith En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Jessica Chastain En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ve Jane Campion da En İyi Yönetmen ödülünü almıştır.

Titanik filmi ise toplamda 14 dalda Oscar'a aday gösterilmiş ve En İyi Film ile En İyi Yönetmen dahil olmak üzere 11 ödül kazanmıştır. Bu epik romantik filmin başarısı uzun yıllardır unutulmamaktadır.

Geri