AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ben dili neyi engeller?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ben dili neyi engeller?​

2. Davranıştan çok kişiliğe yöneliktir. 3. Kişiye anlaşılmadığını hissettirir. 4.Yeniden konuşma isteğini engeller.

Kapı Aralayıcı mesajlarla dinleme nedir?​

“Kapı aralayıcı” veya “konuşmaya çağrı” da diyebileceğimiz bu teknik, çok etkileyici bir dinleme yöntemidir. Kapı aralayıcı sorular karşınızdaki insanı daha iyi tanımanıza da yardımcı olur. Karşınızdaki kişinin ilgisini çekecek, basit sorularla konuşmayı açarak sürdürün.
Kapı Aralayıcı tepki ne demek?
Baş sallamak, öne eğilmek, gülümsemek, kaşını çatmak ve başka davranışlar, uygun zamanda yapılırsa, anlatanı gerçekten duyduğunuz mesajını verir.Buna kabul tepkileri diyoruz. Bazı kimseler daha çok konuşmak için ek yüreklendirme beklerler. Bu tür bir destekleme için verilen mesajlara kapı aralayıcılar denir.

Ben dili neden önemlidir 3 cümle ile özetleyiniz?​

İki taraf arasındaki, ihtilafların çözümüne katkı sağlar. “Anlaşmazlıkları azaltır.” Ben dili kullanarak olan iletişimlerde birey duygu ve düşüncelerini en iyi şekilde ifade eder. “Konuşan kişiyi rahatlatır.”

Ben dilinin karşıdaki kişide yarattığı etkiler nelerdir?​

Ben dili ile ifade edilen durum kişiye kendi duygunuzu anlatmanızdır. Sen dilindeki ifade ise suçlayıcı bir ifadedir. Kendinizi anlatmanız karşınızdaki kişi ile sizi yakınlaştırır. Karşınızdaki kişinin sizi daha iyi anlamasını sağlar.
Ben dili nasıl bir iletişime neden olur?
Ben dili ile konuşmak, kişinin duygu ve düşüncelerini ifade ederek iletişim kurmasıdır. Yaşadığınız herhangi bir durumun sizin üzerinizdeki etkisini kendi duygularınızdan ve düşüncelerinizden bahsederek ifade ederseniz, karşınızdaki kişi kendini korumaya geçmez. Sen dili, suçlama ve yargılama içerir.
Karşımızdaki kişiyi suçlayan bir konuşma şeklidir. Cümleler sürekli ikinci şahsa göreçekimlenir. Sağlıklı bir konuşma tarzı değildir. Sen dili, ben dili aksine daha çok suçlayıcı ve çatışma yaratan ifadeler içermektedir.
Etkili İletişim Becerileri; Empati kurabilmek (kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyabilmek) Hoşgörülü ve önyargısız olmak, Eleştirilere karşı açık olmak, Beden dili, göz kontağı, hitap, ses düzeyi vb. kurabilmek…
Ben dili kullanımı neden önemlidir?

Ben dili ile nasıl konuşulur?​

Ben iletileri nelerdir?​

Ben dili, bireyin karşılaştığı davranış ve durum karşısında bireysel tepkisini, kendi duygu ve düşüncelerini açıklayan ifade şeklindir. Kendimizi “ben”li cümlelerle anlattığımız zaman karşımızdakini incitmemiş, fakat kendi mesajlarımızı da vermiş oluruz.

Geri