AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ben de seni nasil yazilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Ben de seni nasıl yazılır?​

“Oraya ben de gideceğim”, “Ben de seni seviyorum”, “Sen de verecek misin?” gibi cümlelerde “De”ler, birer bağlaçtır ve ayrı yazılmalıdır.
Ben de neden ayrı yazılır?
Birleşik olarak yazılan kelime yanlış olarak kabul ediliyor. Bende şeklindeki yazımı yanlış olarak biliniyor. Düzenli ve akıcı bir metin hazırlamak için kelimelerin doğru anlamında ve doğru yazım şeklinde kullanılması önemlidir. Bu yüzden ben de kelimesi de ayrı olarak yazılmalıdır.

Ben de özledim nasıl yazılır?​

Örnek: ‘Ben de özledim. ‘ > ‘Ben de (de) özledim. ‘ Anlamsız olduğu için ayrı yazılıyor!
Bende kaldı nasıl yazılır?
BENDE NASIL YAZILIR AYRI MI BİRLEŞİK Mİ? Bende sözcüğündeki de eki, halk eki olarak kullanılmışsa birleşik yazılmaktadır. Örneğin, ‘arabanın anahtarı bende kaldı’ dediğimizde, burada doğru şekildek kullanmış bulunmaktayız. Yani ‘bulundurma’ anlamında kullandığımız bende sözcüğündeki ‘de’ hal ekidir.
seni seviyorum,seni istiyorum, seni özledim vb.. gibi cümleleri kuran ki$inin, sevgilisinden aldığı en kısa cevaptır.
Rast geliyorum nasıl yazılır?
Bu kelime genellikle Rastgelmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Rast gelmek şeklinde olmalıdır.

Bende memnun oldum nasıl yazılır?​

“Ben de memnun oldum.” -de ayrı yazılır. “O kitap bende öğretmenim.” cümlesindeki -de bitişik yazılır.
Hangi de ayrı yazılır?
Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğüne göre “bağlaç olan da / de’nin yazılışı” için kural çok basit: “Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi. Sen de mi kardeşim? Güç de olsa.

De da nasıl yazılır TDK?​

Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi.
Bende hangi durumlarda birleşik yazılır?

Geri